“Celebrarea primei decade de activitate fructuoasã AAS a strãlucit ca Sirius. Excelsior!” (foto)

PERFORMANTÃ Activitãtile care au marcat zece ani de la înfiintarea Asociatiei Astronomice “Sirius”-Club UNESCO Bârlad, s-au desfãsurat în perioada 23 – 25 septembrie. La eveniment a participat conducerea Federatiei Române a Asociatiilor, Centrelor si Cluburilor UNESCO (FRACCU), reprezentatã prin: avocat Paula Iacob – presedinte fondator, Daniela Popescu – presedinte, Mihaela Varga – vicepresedinte. Au rãspuns invitatiei organizatorilor reprezentantii unor cluburi UNESCO: avocat Daniel Ionascu – “IONASCU ART” Bucuresti, Victor Sutac – Societatea stiintificã “Cygnus” Suceava, reprezentanti ai unor Cercuri de astronomie, Astrocluburi, Palate ale Copiilor, Planetarii, institutii de învãtãmânt si mass-media localã, regionalã si nationalã. S-au acordat premii si diplome de excelentã, iar oaspetii au avut parte de surprize extrem de plãcute.

Participantii la evenimentul care s-a desfãsurat la Liceul Teoretic «Mihai Eminescu» din Bârlad, au evidentiat rolul de factor de stiintã si culturã al Asociatiei Astronomice “Sirius”-Club UNESCO Bârlad (AAS), contributia la dezvoltarea învãtãmântului astronomic, aportul la promovarea Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” Bârlad, unitate care îsi ocupã cu cinste locul în rândul celor mai importante institutii de învãtãmânt preuniversitar din judetul Vaslui. Ca semn al aprecierii acestui rol, FRACCU a înmânat Asociatiei Astronomice “Sirius”-Club UNESCO trofeul “Darul mãrului”, sculpturã de Ana Rus, Comisia Nationalã a României pentru UNESCO a acordat cu omagiere Diplomã de Excelentã Asociatiei Astronomice “Sirius”-Club UNESCO pentru promovarea valorilor UNESCO în domeniile stiintei si educatiei si sustinerea astronomiei ca stiintã interdisciplinarã în educatia tinerei generatii si Diplomã de Excelentã Domnului profesor Ioan Adam, presedintele AAS, la aniversarea a zece ani de activitate a asociatiei pentru atasamentul la valorile UNESCO si sustinerea astronomiei ca stiintã interdisciplinarã în educatia tinerei generatii, Asociatia Educatorilor Suceveni a acordat Diplomã de Excelentã Domnului profesor Ioan Adam pentru colaborarea în regim de voluntariat la desfãsurarea Concursului de cunostinte astronomice EQUINOX si pentru implicarea în activitãtile Asociatiei Educatorilor Suceveni, Palatul Copiilor Tulcea a acordat Diplomã de excelentã pentru derularea în parteneriat a proiectului national “Sub cerul astral al Deltei”.

Ziaristii au primit Diplome de Excelentã

Au primit Diplome de Excelentã: membrii AAS pentru contributia deosebitã la cresterea prestigiului Asociatiei Astronomice “Sirius”-Club UNESCO (260), voluntarii organizatiei pentru contributia în calitate de voluntar la derularea proiectelor AAS (60), partenerii pentru colaborarea deosebitã si hotãrârea de a duce la capãt proiectele planificate (65), partenerii mass-media pentru contributia la mediatizarea si promovarea proiectelor AAS care vizeazã integrarea tinerilor în mileniul III (Cony Sat, Est 1 TV, Media TV, Obiectiv, Monitorul, Vremea Noua, Evenimentul, Bârladul, Adevãrul de searã, Portalul de stiri Bârlad TV, Radio Europa FM, Radio Iasi, TVR Iasi, Realitatea TV, portalul StiintaAzi.ro, Ziarul stiintelor) si sponsorii pentru generoasa contributie la derularea proiectelor AAS. Pentru oaspeti a fost organizatã sâmbãtã, 24 septembrie, o vizitã la Catedrala Episcopiei Husi si Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Husi, iar duminicã 25 septembrie o vizitã la Mãnãstirea Bujoreni. Pentru reusita acestor activitãti, aducem multumiri domnului consilier Tudor Stafie, domnului Primar ing.Ioan Ciupilan, doamnei Prof.Adina-Antonela Andoroi, domnului Director Prof.Teodor Botezatu, doamnei Eugenia Gaita, pãrintelui staret Veniamin, pãrintelui Agatanghel. Mesajul jurnalistului de stiintã Cãtãlin Mosoia sintetizeazã cel mai bine concluziile participantilor la evenimentul din 23 – 25 septembrie de la Bârlad: “Celebrarea primei decade de activitate fructuoasã AAS a strãlucit ca Sirius. Excelsior!”

(Material realizat în colaborare cu prof. Ioan Adam, presedintele AAS Bârlad)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ