3.3 C
Vaslui
28-nov.-2022

“Fotbalistii” din Brosteni au intrat prin alunecare la primarul Poienestiului!

- Advertisement -

NEÎNTELEGERI… A fost scandal mare zilele trecute, în Poienesti, dupã ce mai multi tineri au sãrit sã-i batã pe cei care au grijã de baza sportivã din comunã. “Fotbalistii”, de loc din localitatea Brosteni, comuna Ivãnesti, si-au fãcut un prost obicei ca zilnic sã acapareze terenul de fotbal, spre nemultumirea copiilor din Poienesti, care nu mai au unde sã se joace. Mai mult, oaspetii consumã mult alcool în timpul partidelor de fotbal si vorbesc foarte urât, deranjându-i, searã de searã, pe cei care au case prin apropiere. Nelu Manole Caragatã, primarul comunei Poienesti, a încercat sã le explice tinerilor recalcitranti cã baza sportivã este un bun comun, de care trebuie sã se foloseascã toatã lumea, fãrã succes însã. Acestia au sãrit la bãtaie chiar si la edil, si doar interventia unui sãtean a fãcut ca scandalul sã nu escaladeze. “Primarul a fãcut un lucru foarte bun când a construit baza asta sportivã. A vrut ca tinerii din comuna noastrã sã aibã un loc unde sã se relaxeze, sã nu mai stea prin baruri. Numai cã, lãsând intrarea liberã pentru toatã lumea, terenul de fotbal a atras tot felul de derbedei, certati cu legea”, ne-a declarat un localnic.

Comuna Poienesti din judetul Vaslui se poate mândri cu unul dintre cele mai moderne terenuri de sport din judet. Cu ajutorul fondurilor europene, primarul Nelu Manole Caragatã a amenajat o oazã de relaxare pentru copiii din comunã, astfel ca acestia sã nu-si mai petreacã timpul prin cârciumi. Dotatã cu instalatie nocturnã si gazon sintetic, baza sportivã i-a atras însã, în ultima perioadã, pe toti tinerii de pe Valea Racovei, mai ales cã intrarea este gratis. Odatã cu tinerii veniti de prin alte pãrti au apãrut si problemele, mai ales cã acestia se îmbatã, vorbesc urât si uitã sã mai plece acasã. “Multi dintre ei muncesc în strãinãtate, iar acum sunt acasã, în concedii. Vin cu masinile din Brosteni, de cum se lasã seara, si stau pânã a doua zi dimineata. Avem câteva sãptãmâni de când au acaparat terenul de fotbal, copiii de la noi din comunã nu mai au loc de ei. A încercat cel care are grijã de baza sportivã sã scape de ei si acum închide nocturna mai devreme. Fãceau numai prostii, consumau peturi de bere, vorbeau foarte urât. Când plecau, lãsau mormane de gunoaie aici. Nu poti sã le zici ceva, cã imediat sar la bãtaie. Ultima datã s-a întâmplat chiar marti seara, dupã ce primarul a încercat sã le explice cã pe terenul ãsta trebuie sã joace toatã lumea fotbal, nu doar cei din Brosteni. Unul dintre ei a sãrit la bãtaie, noroc cu un cetãtean care stã aproape de baza sportivã, cã a sãrit sã-l apere” ne-a declarat un localnic din Poienesti.

Conflictul, confirmat de edilul Caragatã

Scandalul a fost confirmat si de primarul comunei Poienesti, Nelu Manole Caragatã, care ne-a declarat cã pe fir a intrat si Politia. “Bãietii ãstia vin de la Brosteni. Duminicã m-a sunat cineva de aici din sat, cã e scandal la terenul de fotbal. Eu i-am zis bãiatului care are grijã de bazã sã stingã nocturna, cã asa sigur vor pleca. Asearã, dupã sedinta de Consiliu Local, iar m-a sunat cineva, cã aceiasi bãieti fac probleme din nou. M-am dus si eu acolo, sã vãd despre ce e vorba. Unul dintre bãietii ãia mai-mai sã se dea la mine. Le-am spus sã pãrãseascã baza sportivã, cã asta e proprietatea comunei. Am vorbit deja la Politie. Am înteles cã urmeazã sã-i cheme la post, sã se lãmureascã toatã lumea de unde neîntelegerile astea. Nu vrem sã împiedicãm pe nimeni sã facã sport, dar nici nu-i putem lãsa sã consume bãuturi alcoolice aici, sã vorbeascã urât, sã deranjeze lumea, în timp ce copiii din comuna noastrã nu au unde sã se joace. Investitia asta, în primul rând, pentru ei a fost fãcutã, pentru tinerii din Poienesti. Toatã lumea trebuie sã înteleagã cã într-o comunitate trebuie sã respecti niste reguli si eu cred cã lucrurile se vor rezolva”, ne-a declarat edilul Nelu Caragatã. Reprezentantii IPJ ne-au precizat cã în cauzã se fac cercetãri pentru a stabili cine este vinovat pentru producerea scandalului. “Marti seara, la ora 19:24 a fost un apel la 112 prin care se sesiza un scandal pe terenul de fotbal din comuna Poienesti. Se reclama faptul cã mai multi tineri adreseazã injurii si cuvinte jignitoare. În momentul în care s-a sesizat patrula de politie de la Sectia 1 Politie Ruralã Vaslui, colegii de la sectie au luat legãtura cu domnul primar, care le-a spus cã tinerii nu se mai aflau la momentul respectiv pe terenul de fotbal si cã nu mai este necesarã interventia lor la acel moment, dar cã el, a doua zi, se va adresa cu o sesizare la postul de Politie Poienesti. Din verificãri, pânã în prezent nu a fost depusã vreo sesizare, dar colegii nostri fac verificãri cu privire la persoanele care au fost implicate în acel scandal” a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.