“Împãratu”, detinut fitos în Penitenciarul Vaslui!

MOFTURI…Detinut de lux, cu fite, în Penitenciarul Vaslui. Închisoarea modernã de la Vaslui atrage VIP -urile care au de ispãsit pedepse. “Excelenta” sa, Mihail Vlasov, a fost mutat de curând, chiar la solicitarea sa, de la Rahova, la Penitenciarul din Vaslui, dupã ce a executat o parte din pedeapsã. Fostul sef al Camerei de Comert si Industrie este însã extrem de mofturos si dã bãtãi de cap gardienilor, dar si cadrelor medicale cu care intrã în contact. Solicitã consultatii la diferite cabinete medicale, emite diverse pretentii si uneori este chiar impertinent. Suferã de diabet si când i se dau efectiv medicamentele , în folie, Vlasov are pretentii ca asistenta medicalã sã poarte mãnusi chirurgicale si se plânge cã are dusmani care vor sã îl otrãveascã. Între timp, un alt detinut de lux, Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, a fost nevoit sã renunte la conditiile de cinci stele din Penitenciarul Vaslui. Se pare cã acesta are un nou dosar instrumentat de DNA si, pentru a fi la îndemâna procurorilor, a fost mutat temporar, la Penitenciarul Rahova. Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Transformatorul, iar împãratul Vlasov are si el de executat tot cinci ani de închisoare, pentru trafic de influentã.

Despre conditiile foarte bune de care au parte detinutii în Penitenciarul Vaslui au auzit si VIP-urile României, trimise dupã gratii de cãtre procurorii anticoruptie. Dacã pânã acum, Relu Fenechiu era cel mai cunoscut detinut de la Vaslui, de mai putin de o lunã de zile acestuia i s-a alãturat si fostul presedinte al Camerei de Comert a României, Mihai Vlasov. Acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influentã. Se pare cã si Vlasov a avut un parcurs asemãnãtor cu cel al lui Relu Fenechiu. Dupã ce a ispãsit o fractiune de pedeapsã si a putut sã treacã la regim semideschis, Vlasov a ales Penitenciarul Vaslui. Aici duce viatã bunã, dar a fost vãzut de câteva ori pe holurile Policlinicii, la control, pentru cã suferã de diabet, dar a vizitat si cabinetul medicului psihiatru. Cei care au intrat în contact cu el povestesc fitele de vedetã ale lui Vlasov si impertinenta cu care trateazã gardienii închisorii vasluiene. Astfel, atunci când primeste medicatia, Vlasov are pretentii ca asistenta medicalã care i le dã, sã poarte mãnusi chirurgicale si se plânge cã are inamici care vor sã îl otrãveascã. De cealaltã parte, sursele vorbesc despre faptul cã traiul bun al lui Relu Fenechiu, celãlalt detinut de lux din Penitenciarul Vaslui, s-a sfârsit pentru moment. Acesta a fost transferat temporar, la Rahova, pentru a fi mai aproape de procurorii DNA din Capitalã. Se pare cã Fenechiu are emotii mari, pentru cã face obiectul unui nou dosar de coruptie instrumentat de DNA care l-ar putea înfunda si mai tare pe fostul ministru al Transporturilor.

Faptele pentru care Mihai Vlasov si Relu Fenechiu au fost trimisi dupã gratii

În aprilie 2014, procurorii anticoruptie l-au trimis în judecatã pe Mihai Vlasov, dupã ce acesta a fost denuntat de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki. De la omul de afaceri, Vlasov a cerut un milion de euro si a fost prins în flagrant, într-un restaurant din Bucuresti, în timp ce primea 200.000 de euro. În schimbul banilor, fostul presedinte al Camerei de Comert al României a promis cã îsi va folosi influenta asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe lângã CCIR, cu solutionarea unui dosar în care Gheza avea calitatea de pârât-reclamant si cã îi va determina pe acestia sã dea o solutie favorabilã. Celãlalt detinut de lux din Penitenciarul Vaslui, Relu Fenechiu, a fost trimis în judecatã în 2012, de cãtre procurorii DNA, în dosarul “Transformatorul”, acesta fiind acuzat cã a vândut, prin firmele sale, transformatoare si întrerupãtoare uzate si vechi la preturi de produse noi cãtre Sucursala de Întretinere si Servicii Energetice Electrica Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei. Alãturi de el a mai fost condamnat si fratele acestuia, Lucian Fenechiu, iar instanta a decis recuperarea prejudiciului de la cei doi frati, de peste 5,6 milioane de lei.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ