spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
03-dec.-2023

“Mã înrolez în Afganistan, dacã nu-mi dau pensia înapoi!”

- Advertisement -

Carabinã, un colonel nervos pe Guvern

NERVOS Recalcularea pensiilor militarilor l-a supãrat la culme pe fostul sef al CMJ Vaslui, col. (r) Cãtãlin Carabinã. Militarul sustine cã a primit, în urmã cu douã zile, o pensie de “doar” 16 milioane lei vechi, fatã de 32 de milioane, cât încasa pânã acum. Faptul cã i s-a înjumãtãtit pensia l-a supãrat atât de tare, încât sustine cã renuntã la toate functiile pe care le-a avut ca militar si pleacã pe fronturile de rãzboi, ca sã-si câstige existenta. “Va trebui sã-mi câstig existenta, pentru a-mi întretine familia. Plec în trupele din Irak, Coreea de Nord, Afganistan, nu stiu, unde va fi nevoie de mine”, amenintã Carabinã. Acesta a anuntat cã, în nume propriu, va chema în instantã Ministerul Apãrãrii Nationale, pentru a i se face dreptate, “dupã 40 de ani de activitate în rândurile Armatei Române”.

Colonelul (r) Cãtãlin Carabinã a luat foc, acum douã zile, vãzând ce pensie a primit de la Guvern: doar 16 milioane de lei vechi, fatã de 32, cât primea pânã acum. Militarul a anuntat cã nu mai suportã bãtaia de joc a ministrului Oprea, asa cã îl va chema în judecatã. “Eu sunt un militar profesionist, bine pregãtit, asa cã mã voi lupta cu sistemul din România, care m-a nenorocit si vrea sã-mi ia un drept câstigat dupã peste 40 de ani de activitate în Armata Românã. Dacã nu se va lua o decizie cât mai repede, sã se renunte la acest sistem aberant, care-mi ia drepturile câstigate dupã 42 de ani de activitate, îmi rezerv dreptul de a mã angaja în trupele din Irak, Coreea de Nord, Afganistan, oriunde va fi nevoie de mine, pentru a-mi întretine familia. Sunt constient cã voi merge acolo la risc, însã nu mai sunt alte solutii pentru mine. Dacã statul român a ajuns sã mã determine sã lupt cu propriul sistem, am sã lupt, nu am ce sã fac”, sustine col. Carabinã.

Vrea sã dea în judecatã Ministerul Apãrãrii Nationale!

Carabinã va da în judecatã ministerul Apãrãrii Nationale si pe ministrul Oprea, în nume propriu, refuzând sã facã parte din vreun sindicat al militarilor în rezervã. “Armata Românã este unitarã, nu înteleg ce e cu atâtea sindicate apãrute precum ciupercile dupã ploaie, în functie de interese si alte chestii. Eu voi da în judecatã institutiile si pe cei care mi-au redus pensia în asemenea hal si îmi voi cãuta dreptatea în instantã. Ce sã mã astept de la dl. ministru Oprea, dacã atâta îl duce mintea? A redus totul cu 25%, dar a mãrit functiile de colonel peste noapte. Si la Vaslui avem cazuri din acestea, colonei trecuti în rezervã, dupã care au fost reangajati cu functie. Sã nu uite dl. Oprea, cã noi am fost cei care am fãcut tot felul de munci în tara aceasta, nu cum se încearcã acum sã se arunce cu noroi”, acuzã col. Carabinã. În ceea ce-l priveste, fostul sef al CMJ sustine cã nu i s-au gãsit sapte ani de activitate, desi era pe functie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

81 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.