spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
25-mai-2024

“Proiect de suflet” la Primãria Vaslui

- Advertisement -

Cresterea incidentei cazurilor de boli de nutritie si metabolice a fost identificatã ca o problemã majorã în municipiul Vaslui. Prin proiectul lansat ieri de Primãria Vaslui, “Primul centru de referintã pentru prevenirea si depistarea bolilor de nutritie si metabolice în rândul copiilor de vârstã prescolarã si scolarã din municipiul Vaslui, se urmãreste crearea cadrului adecvat pentur depistarea timpurie a acestor boli la nivelul grupului tintã format din 13.962 de prescolari si scolari, înfiintarea unei baze electronice de evidentã a cazurilor identificate si îndrumarea pacientilor cãtre medicii specialisti. În colaborare cu Directia de Sãnãtate Publicã (DSP) si cabinetele medicale scolare, Centrul va derula actiuni menite sã previnã astfel de îmbolnãviri.

Din datele DSP Vaslui, în anul 2013, în municipiul Vaslui s-a constatat un numãr ridicat de afectiuni endocrine, de nutritie si metabolice în rândul copiilor si tinerilor cu vârsta cuprinsã între 0 si 19 ani. 233 de elevi au fost diagnosticati cu afectiuni endocrine, de nutritie si metabolice, 2 elevi cu obezitate si 2 cu tulburãri de metabolism al lipoproteinelor si alte lipidimii. Din totalul populatiei, de 55.407 de locuitori, în 2013, 2.424 (4,37%) sunt înregistrati cu boli de nutritie, metabolism si diabet, copiii reprezentând 9,94%.

“Este un proiect de suflet la care tinem foarte mult si este cu atât mai important pentru noi cu cât este realizat integral cu oameni din Primãria Vaslui”, a declarat viceprimarul Sorin Radu. (Andrei POPESCU)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.