spot_imgspot_img
7 C
Vaslui
20-apr.-2024

“Sãlcioara Prutului”, pe locul I la festivalul “Pestisorul de aur”!

- Advertisement -

CINSTE LOR! Artistii “Sãlcioarei Prutului” de la Stãnilesti au cucerit podiumul prestigiosului festival international de folclor “Pestisorul de Aur” de la Tulcea, primind premiul I pentru modul în care s-au prezentat în fata unui public pe cât de numeros, pe atât de îndrãgostit de traditii si obiceiuri strãvechi.

BRAVO LOR! Chiar dacã au avut mari emotii în cadrul unei asemenea competitii, în care nu mai putin de zece tãri europene au avut reprezentanti, dornici sã se intoarca acasa cu cât mai multe premii, copiii “Sãlcioarei” au demonstrat cã îsi meritã locul în rândul dansatorilor reprezentativi ai zonei noastre! În urma unui moment de exceptie prezentat pe scena festivalului, juriul a decis cã dansatorii de la Stãnilesti meritã, cu felicitãri, premiul I. Nu doar ei, ci si cei care coordoneazã ansamblul si se ocupã de evolutia lor care, iatã, confirmã cele mai frumoase asteptãri! Este vorba despre profesoara Ioana Crina Brãnici, de la școala Stãnilesti, care este si initiatoarea “Sãlcioarei Prutului”, dar si de reputatul coregraf al “Trandafirului de la Moldova”, Virginel Solomon, care se ocupã de pregãtirea copiilor.

Nu se asteptau sã câstige, însã juriul le-a dat locul I!

SURPRIZÃ “Am avut mari emotii cu totii. Copiii erau la prima lor participare, ne-am gândit cã vor fi putin stresati de atâta fast si de sutele de concurenti, însã este clar cã toate trãirile lor au fost pozitive, i-au mobilizat si s-au prezentat cum trebuie. Au fost plãcuti de juriu si de public si mã bucur extraordinar de mult pentru ei, pentru succesul lor. Vã dati seama cu câtã ambitie vor continua ei de acum înainte sã danseze, având în vedere cã deja sunt laureati la un asemenea festival international! Îi felicit atât pe ei, cât si pe profesoara lor, Ioana Crina Brãnici, care i-a îndrumat pe calea aceasta a pasiunii pentru folclor si traditii”, a spus Virginel Solomon, coregraful care i-a pregãtit pe dansatorii “Sãlcioarei Prutului”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

40 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.