spot_imgspot_img
8.5 C
Vaslui
19-apr.-2024

“Si eu pot fi un Mos Crãciun !” (foto)

- Advertisement -

Eveniment la scoala din Muntenii de Jos

PROIECT În cadrul proiectului “Toleranta – un pas spre prietenie”, la Scoala Muntenii de Jos a avut loc sâmbãtão manifestare care a adus la start zeci de copii, din mai multe comune ale judetului. Dupã o prezentare a evenimentului si a proiectului, si înmânarea diplomelor de participare de la activitatea anterioarã, “Sfârsit de toamnã”, care a avut loc la scoala nr. 10 Vaslui, elevii scolii au încântat audienta cu un frumos program artistic din care nu au lipsit, având în vedere perioada sãrbãtorilor de iarnã, si obiceiurile specifice. La acest proiect iau parte 32 de scoli din mai multe judete si din Republica Moldova, si fiecare dintre acestea vor organiza câte o astfel de manifestare.

“Scoala noastrã este gazda unei manifestãri din cadrul proiectului <<Toleranta – un pas spre prietenie>>, la care suntem parteneri, manifestare intitulatã <<Si eu pot fi un Mos Crãciun !>>, tocmai pentru cã ne apropiem de cea mai iubitã, de cãtre copii, sãrbãtoare. Sperãm cã ne-am ridicat la înãltimea asteptãrilor invitatilor, care, astfel au avut ocazia sã ne cunoascã scoala, terenul si sala de sport, comunitatea în care trãim, si sperãm ca acesti oaspeti sã ne mai viziteze si cu alte ocazii”, a declarat Cecilia Ghenghea, directoarea scolii. “Mã bucur sã particip la aceastã actiune, organizatã la scoala din comunã, lucru care mã motiveazã si mã obligã ca si pe viitor sã fim aproape de scoalã, de elevii si cadrele didactice care activeazã aici. Nu poti fi indiferent la asemenea actiuni, când vezi atâta dorintã si fericire pe chipurile acestor copii. Felicit organizatorii pentru ideea avutã, si-i asigur cã va exista o continuã preocupare din partea autoritãtilor locale pentru procesul educativ”, a declarat Dãnut Cretu, primarul comunei, completat de Vasile Ursanu, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui: “Este o plãcere sã reîntâlnesc atât de multe cadre dedicate care, iatã, au reusit din pasiune, sã ne readucã aminte de atât de frumoasele obiceiuri si datini populare, îndrumându-i pe copii si insuflându-le dragostea de frumos”. Elevii si îndumãtorii lor s-au întrecut pe sine nu doar prin realizarea unor costume specifice acestor obiceiuri, dar si prin aplombul cu care au interpretat, primind aplauze la scenã deschisã. În continuare, au avut loc un concurs interjudetean cu tema “În asteptarea lui Mos Crãciun”, dar si workshop-uri în care elevii au fãcut un colaj pe tema “Iarna si bucuriile ei”. Pentru a-i rãsplãti pe elevii participanti la proiect, la sfârsitul manifestãrii, acestia au vizionat piesa de teatru “Prostia Omeneascã”, în interpretarea Teatrului de Pãpusi “Podul Înalt” al cãminului cultural din Muntenii de Jos, condus de directorul Romicã Brunchi.

« Trebuie acordatã o sansã la educatie si elevilor din comunitãtile mai sãrace »

“Am reusit sã atragem colectivele a 32 de scoli din mai multe judete, Vaslui, Iasi, Galati, Suceava si Republica Moldova, în jurul ideii cã trebuie acordatã o sansã la educatie si elevilor din comunitãtile mai sãrace, din mediul rural, iar primul pas pentru a se realiza acest lucru este de a-i învãta în primul rând pe elevi depre faptul cã toleranta fatã de cei din jur, indiferent de etnie sau religie, este cel mai iportant lucru pentru o conlucrare armonioasã. Tocmai pentru a strânge legãturile între diverse comunitãti, a lega prietenii, si de a învãta lucruri noi, în fiecare lunã, o altã scoalã participantã la proiect este gazda unei manifestãri pe o temã specificã, ocazie cu care se organizeazã diverse concursuri si spectacole. Nu doar elevii au ocazia sã lege prietenii sau sã cunoascã locuri noi, ci si cadrele didactice pot face schimb de experientã sau aprofunda metode alternative de educatie”, a declarat Lolica Antipa. Urmãtoarea gazdã a proiectului va fi, în luna ianuarie 2012, Scoala Generalã “Mihai Eminescu” din Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.