spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

“Si tu poti fi campion la oinã!”, concurs zonal la Bârlad

- Advertisement -

SPORT NATIONAL Etapa zonalã la oinã pentru elevii de gimnaziu s-a desfãsurat la Bârlad pe 22 si 23 noiembrie. Echipa de oinã din Iana va reprezenta Moldova la turneul final de la Sibiu. Au participat douã echipe din judetul Vaslui si patru din judetele Suceava, Bacãu, Galati si Neamt. Totodatã s-a organizat si Cupa Bârladului la Oinã, care a fost câstigatã de elevii Scolii nr. 11 din Bârlad.

Etapa zonalã pentru juniori III la oinã a avut loc pe terenul de sport al Scolii gimnaziale “George Tutoveanu” din Bârlad pe 22 si 23 noiembrie. Au concurat douã echipe din judet (Iana si Bârlad) si patru din judete din zona Moldovei (Neamt, Bacãu, Suceava si Galati). Învingãtoarea editiei a fost echipa de oinã a Scolii gimnaziale Iana din judetul Vaslui. Urmãtoarele clasate au fost Scoala gimnazialã “George Tutoveanu”, Scoala din Prãjesti – Bacãu, Scoala din Rãdesti – Galati, Scoala gimnazialã “Mihai Eminescu” din Roman – Neamt si Scoala din Ciocãnesti – Suceava.

Cupa Bârladului a rãmas la Bârlad!

Aceleasi sase echipe de oinã au intrat în concurs si la “Cupa Bârladului la Oinã”. La aceastã a doua competitie, echipa câstigãtoare a fost cea a Scolii gimnaziale “George Tutoveanu”, urmatã de echipa Scolii Iana. Pe locul III si IV s-au situat sportivii din judetele Neamt si Suceava. “Speram ca unele din echipele din judetul nostru sã câstige turneul si sã reprezinte Moldova la etapa nationalã. Cum echipele din Bârlad si Iana sunt aproximativ egale ca valoare, este posibil ca la turneul final sã participe o echipã cu sportivi selectati de la cele douã scoli din judet”, a spus profesorul Sergiu Frangulea, presedintele Asociatiei Judetene de Oinã Vaslui si antrenorul echipei Sport Club Cronos Bârlad. Turneul de oinã a fost organizat de Federatia Românã de Oinã si Ministerul Tineretului si Sportului. Acesta face parte din proiectul national derulat prin programul Pierre de Coubertin “Si tu poti fi campion la oinã!”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.