„Bucuria e acasã” – Casa numãrul 1, o poveste de 1 Iunie de la Episcopia Husilor! (FOTO, VIDEO)

DARURI… Episcopia Husilor, cu binecuvântarea PS Ignatie, episcopul nostru, al vasluienilor crestini ortodocsi, a inaugurat si sfintit, ieri, mai multe case construite pentru cazurile sociale foarte grave din judet. Toate locuintele au povestea lor, fiind dãruite unor familii cu multi copii, greu încercate de soartã. Tocmai de aceea PS Ignatie a ales sã le înmâneze cheile caselor copiilor din familiile respective, ca dar de 1 Iunie! Casa lor a devenit realitate! Prima dintre ele a fost inauguratã si sfintitã la Grãjdeni, unde cazul familiei luiu Sergiu Dumitrascu a fost fãcut cunoscut Episcopiei Husilor de cãtre cotidianul nostru, prin intermediul Redactiei Bârlad. Ieri, trei copii: Andra, Alina si Andrei au primit cheile casei din partea PS Ignatie, iar mai multi sponsori, care au mobilat casa cu absolut tot ce este necesar, au primit si ei Diplome de Vrednicie!

Pe 27 iunie 2018, la orele 2.00, din cauza unui scurtcircuit, casa în care locuiau patru adulti si trei copii cu vârste de 5, 9 si 12 ani, s-a fãcut scrum, oamenii scãpând doar cu hainele de pe ei. Din pãcate, nu au putut salva nimic, au rãmas cu hainele în care au adormit. „Oamenii, patru adulti si trei copii (5 ani , 9 ani si 12 ani ) au nevoie de orice, de la alimente de bazã, hãinute si bani, pentru a-si putea construi o nouã casã si a avea un acoperis deasupra capului. Fiecare lucru conteazã pentru ei în acest moment, oricât de putin din partea dumneavoastrã, pentru ei înseamnã enorm. Va rugãm sã nu ramâneti indiferenti la suferinta acestei familii.”, ne-a scris sora celor care au rãmas fãrã casã, cu trei copii în drum. Familia Sergiu Dumitrascu este compusã din el si cei trei copii: Andra, Alina si Andrei. Imediat dupã primirea acestui mesaj, l-am contactat pe Episcopul Husilor, PS Ignatie, cãruia i-am relatat pe larg deznãdejdea familiei respective. Se spune cã Dumnezeu lucreazã prin oameni si asa s-a si întâmplat. În aceeasi searã, la orele 0.00, Episcopul Ignatie cu preotul din satul Grãjdeni si primarul comunei Fruntiseni, Ioan Onel, a ajuns la familia greu încercatã. Cu implicarea PS. Ignatie, Episcopul Husilor, si a preotului paroh din comunã, pãrintele Silviu Moroianu, s-a ridicat pentru Sergiu Dumitrascu si cei trei copii ai sãi (sotia l-a pãrãsit imediat dupã tragedie, plecând pe coclauri dupã alte… venituri) o casã din temelii. Însã pentru cã totul se ia de „la zero”, atât PS Ignatie cât si preotul, sfãtuindu-se cu familia greu încercatã, s-au gândit cã cel mai bine ar fi ca pãrintii împreunã cu cei trei copii, sã locuiascã singuri pentru a nu mai exista neîntelegeri în familie. Lipseau însã terenul…si lipseau si banii pentru achizitia acestuia. Un om cu inimã mare, gr.brigadã (r) Gheorghe Dascãlu, care locuieste dupã retragere în satul natal, Grãjdeni, comuna Fruntiseni, a donat 700 mp de teren pentru Sergiu Dumitrascu, iar apoi a început ridicarea casei de la zero!

Sfintirea si înmânarea cheilor cãtre copii!

PS Ignatie a fost întâmpinat ieri la Casa nr.1 “Bucuria e acasã”, de cãtre Protopopul de Bârlad, pr. Vasile Lãiu, Protopopiul de Vaslui, pr. Adrian Chirvase si mai multi preoti parohi din zona Fruntiseni, precum si cãlugãri de la Mânãstirea Grãjdeni. De asemenea, au fost invitati la inaugurarea casei si la sfintire, oamenii cu suflet care au donat tot ce era nevoie pentru o casã superbã, modernã si dotatã cu tot ce este nevoie pentru un trai decent : primarul Ioan Onel, magistratul pensioner Mihai Nicolae (presedintele CARP Bârlad, care a donat mobilã de sufragerie si o sobã de teracotã pentru douã camere), medicul Cristina Tiron (care a donat mobila de bucãtãrie, aragazul, frigiderul, precum si toate cele trebuincioase – vase, oale, farfurii, linguri…), gr.brg (r) Gheorghe Dascãlu, care a donat terenul, precum si reprezentantul ziarului Vremea Nouã, care a fost “scânteia” de la care a pornit rezolvarea cazului celor trei copii rãmasi fãrã absolut nimic pe 27 iunie 2018. Slujba a fost afarã, în fata casei, pentru a se putea pãstra distanta între cei prezenti, iar la finalul ei, PS Ignatie a vorbit invitatilor si enoriasilor, a înmânat Diplome de Vrednicie pentru cei care au ajutat cu donatii substantiale la finalizarea actiunii filantropice, nefiind uitat preotul Vladimir Beregoi, consilier misionar, cel care conduce Asociatia “Filantropia Ortodoxã” Husi si care a stat la baza actiunilor de ajutorare a familiei Dumitrascu.

“Ne-am gândit sã marcãm inedit Ziua Internationalã a Copiilor. Nu am mai reusit sã marcãm aceastã zi asa cum am obisnuit copiii din cauza evenimentelor pe care le trãim. Asa cã le-am dãruit copiilor acestia necãjiti, o casã! Termenul de casã este conotat în Biblie cu cel de familie, unde Iisus era din Casa lui David. Asadar, casa este locul unde îl gãsim pe Dumnezeu. (…) Le multumesc tutoror preotilor din Episcopia Husilor. Este singura casã pe care am ridicat-o exclusiv cu bani din darurile preotilor si ale cãlugãrilor nostri, lucru pentru care le multumesc. De asemenea, îi multumesc foarte mult si pãrintelui Vladimir, care este cu faptele! Eu sunt cu ideile, el este cu faptele, asa cum a fost si cazul acestei familii. Atunci, acum doi ani, am fost anuntati de acest caz de reprezentanta ziarului <<Vremea Nouã>> din zona Bârlad, iar noi am venit aici în toiul noptii sã facem ceva pentru acesti copilasi. Casa este pentru cei trei copilasi si pentru mama lor. Din pãcate mama lor, pe care o cunosc, a plecat… Este foarte greu pentru copii, dar sper cã noi am reusit sã suplinim cumva lipsa ei.”, a spus PS Ignatie, la înmânarea cheilor cãtre bãietelul Andrei, de 7 ani, al familiei lui Sergiu Dumitrascu. Urmãriti pe site-ul nostrum www.vremeanoua.ro VIDEO integral cu cuvântarea PS Ignatie la inaugurarea primei case din proiectul filantropic la Episcopiei Husilor, “Bucuria e acasã”!

CITITI SI AICI: https://vremeanoua.ro/omenia-va-salva-o-familie-de-tineri-cu-trei-copii-care-au-ramas-fara-casa-dupa-un-incendiu-foto
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ