24 C
Vaslui
03-iul.-2022

„POLITISTII INTERLOPI“

• comisarul sef Dorel Manole le-a sugerat politistilor care au legături cu lumea interlopă să se gîndească foarte bine dacă mai vor să mai rămînă la serviciu • o anchetă în ceea ce priveste presupusele relatii ale unor politisti cu interlopi nemteni se află în lucru la SIPI • noul sef al Politiei Neamt spune că nu a descoperit lucruri grave în activitatea politistilor nemteni • ofiterul a iesit de mai multe ori în teren pentru a-si verifica subordonatii • După trei săptămîni de cînd a preluat frîiele Politiei Neamt, comisarul sef Dorel Manole a sustinut, ieri, prima sa conferintă de presă. Subiectele abordate au fost diverse, unul dintre cele mai importante fiind cel cu privire la presupusele legături pe care unii politisti le-ar avea cu interlopii din judet. Inspectorul sef a fost transant si le-a transmis celor care se simt cu musca pe căciulă să se grăbească si să aleagă între munca de politist si prieteniile cu interlopii. „Rugămintea mea este ca toti cei care au legătură cu membrii unor clanuri interlope să se gîndească serios dacă mai sînt de acord să lucreze în politie. Să aleagă între uniformă sau legătura cu interlopii“, a spus Manole. Acesta a precizat că Serviciul de Informatii si Protectie Internă face verificări pentru a stabili dacă există astfel de relatii „problemă“ si că nu se poate pronunta pînă la finalizarea lor. Cît îi priveste pe interlopii nemteni, acestia ar trebui să stie că sînt monitorizati cu maximă atentie. În plus, seful Politiei Neamt a declarat că îi asteaptă pe toti cei care pot oferi relatii să se adreseze politiei. „Îi rog pe cei care detin informatii să ni se adreseze cu încredere si îi asigur că vor fi oameni desemnati să lucreze toate plîngerile. Cele întîmplate la Neamt fac obiectul unei anchete a Parchetului General, grupul de lucru, format din lucrători de la Directia Investigatii Criminale a IGPR, fiind coordonat de procurorul Mihai Iacob“, a declarat comisarul sef Manole. Acesta a mai precizat că la nivelul IJP Neamt s-au derulat activităti care pînă în momentul asasinatului lui Gheorghită Mararu nu erau demarate, iar monitorizarea celor cunoscuti cu probleme continuă. „La nivelul judetului Neamt, toate grupările infractionale sînt cunoscute, toate pînă la ultimul membru“, a dat asigurări ofiterul.

Vrea să lucreze cu actualii adjuncti

Desi cei doi adjuncti ai Politiei Neamt au sanse mari să fie destituiti, gurile rele afirmînd că acest lucru s-ar întîmpla pînă la sfîrsitul anului, comisarul sef Manole a declarat că preferă să muncească în continuare cu ei. Proaspătul sef si-a exprimat încrederea că adjunctii săi, care îsi fac bine treaba, vor rămîne pe functii si că vor colabora în continuare. În opinia sa, nici nu intră în discutie ca cei doi ofiteri să fie destituiti, însă dacă va fi luată această decizie a dat asigurări că înlocuitorii nu vor fi adusi din alte judete. Comisarul sef Manole a mai declarat că nu are cunostintă că membrii Corpului de Control al MAI s-ar fi comportat urît cu cei doi adjuncti ai săi, care fac obiectul unei cercetări prealabile. El a promis că va discuta cu cei doi să vadă cu exactitate cum stau lucrurile. Seful IJP a mai spus că, în acest moment, nu are cunostintă că alti politisti nemteni, în afară de cei stiuti, ar face obiectul unor cercetări prealabile. Cît priveste boala care a dat în cîtiva ofiteri vizati de Corpul de Control, a precizat că în concediu medical se află doi sefi de servicii, la care se adaugă comisarul sef Aurelian Vasea Soric. Manole a mai precizat că activitatea politistilor este monitorizată cu atentie si că pînă acum nu a constatat probleme majore. El a verificat modul în care se implică superiorii în coordonarea activitătii lucrătorilor si constatat că acestia sînt lăsati să-si desfăsoare activitatea asa cum cred ei de cuviintă, ceea ce, în opinia sa, nu este tocmai normal. Ofiterul nu a negat că va opera ceva schimbări, însă deciziile vor fi luate după prezentarea bilantului.

La posturile de polite nu se va mai lucra după program

Plecat în teritoriu, pentru a-si cunoaste subordonatii, comisarul Manole a găsit cîteva posturi de politie ce aveau pe usă afisat programul de functionare. „Am găsit la anumite posturi orarul în geam, cu program între orele 8-14 si le-am cerut să-l dea jos. Mîine poimîine ne trezim că avem posturi unde se face inventarul sau cu anunturi că sîmbăta si duminica nu se lucrează. Am dispus să se ia măsuri, pentru că sîntem politisti si de aceea avem spor de dispozitiv“, a mai sustinut seful Politiei Neamt.

monitorulneamt.ro

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here