spot_imgspot_img
spot_img
0.1 C
Vaslui
07-dec.-2023

„Sã vii în vis la noi, mãmicã!” (foto)

- Advertisement -

MAMA DECEDATÃ PE PATUL DE SPITAL, CONDUSÎ PE ULTMUL DRUM DE SAPTE COPII

TRAGEDIE Cei sapte copii ai familiei Popa din satul Lunca, comuna Gherghesti, nu se dãdeau dusi ieri de lângã sicriul mamei lor, Daniela Popa, cea care a murit sãptãmâna trecutã cu zile, la numai 35 de ani, în Spitalul de Urgentã Bârlad. Copiii si surorile femeii plângeau si se rugau ca ea sã le aparã mãcar în vis. Familia acuzã vehement de moartea femeii medicii din acest spital, numindu-i „ucigasi de mame”. Ieri a avut loc înmormântarea Danielei Popa, o femeie extrem de credincioasã, dupã cum spun toti oamenii din sat, care a adus pe lume opt copii, nedorind sã facã nici un pãcat prin avortarea vreunuia dintre ei. La nasterea celui de al optulea copil, o fetitã care se va numi Paraschiva, femeia a trecut în nefiintã, „ajutatã” de medicii din spitalul bârlãdean. La slujba de înmormântare au participat sute de localnici ai satelor din comuna Gherghesti si Iana. Alãturi de familia îndoliatã si sãracã au fost atât rudele, cât si oameni cu suflet din Italia si România, care vor sã-i ajute cu ce pot pe cei opt copii rãmasi fãrã mamã.

În satul Lunca, comuna Gherghesti, ieri a fost o zi cernitã atât la propriu cât si la figurat. Sute de oameni au venit la casa familiei Danielei Popa, femeia care a decedat în spitalul din Bârlad, la patru zile dupã ce a adus pe lume, prin cezarianã, o fetitã. Din casã se auzeau bocete si strigãte, iar plânsul copilasilor era sfâsietor. Toatã lumea era înmãrmuritã de tragedia prin care acesti micuti nevinovati, trec alãturi de tatãl lor. La cãpãtâiul Danielei Popa erau doar cei sapte copii mai mãrisori, alãturi de tatãl lor Vasile si de Andreea, fata cea mare de 17 ani, care de acum le va tine loc de mamã. Cea mai micã, Paraschiva (pentru cã s-a nãscut pe 14 octombrie) este încã la spitalul din Bârlad, urmând a ajunge acasã astãzi, când toatã familia va merge sã o scoatã din spital. Copiii plângeau uitându-se înmãrmuriti la mama lor în sicriu. Nici nu stiau ce li se întâmplã, la vârstele lor fragede (între doi si 17 ani) neîntelegând mare lucru, doar cã mama lor a plecat la îngeri. „Sã vii, surioarã, la copii mãcar în vis, sã le spui adevãrul”, plângea o sorã de a Danielei, având în brate unul dintre nepoti. „Mamã, sã vii în vis sã-mi spui ce sã fac pentru copii, cã nimeni nu-i alinta ca tine”, plângea si Andreea. De piatrã sã fi fost si nu rezistai la atâta durere.

„Ucigasi de mame”

„Sã fie trasi la rãspundere, sã facã puscãrie, uite ce nenorocire au fãcut acesti ucigasi de mame, mama lor de doctori de la Bârlad!”, spuneau rudele prin ograda unde se perindau zeci de oameni ce doreau sã ajungã la cãpãtâiul femeii, cunoscutã ca una dintre cele mai credincioase din sat. „Femeia asta nu merita sã moarã, era foarte credincioasã! A fãcut copii, chiar dacã a fost sfãtuitã sã avorteze, ea nu a vrut sã facã niciun pãcat. Fetita care a fost nãscutã sâmbãtã, 15 octombrie, pentru care Daniela si-a pierdut viata, va fi botezatã de preotul din sat si va avea numele de Paraschiva. Poate cã Dumnezeu asa a vrut sã fie, a luat o viatã si a dat altã viatã în loc, s-a nãscut din nou Daniela, verisoara noastrã cea dragã”, a spus si Laurentiu Cucu, vãrul femeii decedate. Atmosfera generalã a fost una de adâncã tristete la care se adãuga furia pe care oamenii o revărsau asupra medicilor care nu numai cã nu au salvat-o pe Daniela, dar au supus-o la chinuri îngrozitoare, prin incompetenta de care au dovadã privind cazul ei.

Caz greu pentru procurorii bârlãdeni

Vã reamintim cã, desi la internare, pe 12 octombrie, Daniela Popa a prezentat o scrisoare medicalã, prin care se recomanda nasterea prin cezarianã deoarece ea suferise un accident fiind lovitã de un cal, în urmã cu un an, ea a fost tinutã trei zile si trei nopti, în dureri cumplite, ca sã nascã normal. Sâmbãtã, 15 octombrie, a fost operatã, aducând pe lume o fetitã de 3,2 kilograme, având scorul Apgar 9. La patru zile dupã operatia de cezarianã, a apãrut o complicatie si medicii bârlãdeni au supus-o unei alte interventii chirurgicale, dar femeia s-a stins la ATI Reanimare. Recomandarea pentru operatie a fost fãcutã marti dimineatã, pe 16 octombrie, în urma unui examen ecograf, fiind suspectatã o ocluzie intestinalã si totusi medicii chirurgi (printre care si seful sectiei Chirurgie, Vasile Vasiliu) au operat-o zece ore mai târziu!!! Rudele ei au depus reclamatie la Poliția din Bârlad care a si demarat ancheta pentru a stabili împrejurãrile în care femeia a decedat. „Deocamdatã, nu avem rezultatul necropsiei. Urmeazã sã fie efectuate analize suplimentare de laborator si, de asemenea, sã fie analizate si documentele medicale ale femeii care a fost supusã la douã interventii chirurgicale în ultimele zile”, a fost rãspunsul oferit de IPJ Vaslui, ieri, dupã efectuarea necropsiei. Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui a anuntat, vineri, declansarea propriei anchete în cazul Danielei Popa, urmând a fi convocatã Comisia Judeteanã de Analizã a Deceselor Materne din care fac parte reprezentanti ai mai multor institutii ale statului. Familia a fãcut plângere la Politia Bârlad, cerând impetuos anchetarea mortii Danielei Popa, suspectând un caz grav de malpraxis si neglijentã ucigasã, ceea ce nu ar fi exclus, având în vedere cã la Maternitatea din Bârlad au mai fost cazuri de deces ale mãmicilor din cauzã cã erau prea sãrace ca sã dea “atentii” doctorilor bârlãdeni! Autoritãtile sanitare vasluiene, precum si Politia, sperã sã poatã oferi un rãspuns legat de acest caz în aproximativ o lunã de zile.

Ajutati de oameni cu suflet

Cei opt copii ai Danielei Popa si tatãl lor au primit ajutor nesperat din partea tuturor rudelor care, stiind cã acestia trãiesc doar din ajutorul social si alocatiile copiilor, nu i-au lãsat la greu. De asemenea, în urma aparitiei în cotidianul nostru a acestui caz teribil, mai multi cetãteni din satul Lunca si din comuna Gherghesti, aflati la muncã în Italia, au strâns bani ( în jur de 500 de euro) si i-au oferit familiei pentru înmormântare. Tot în urma mediatizãrii, a sunat din Bucuresti o profesoarã de la un liceu si a transmis familiei cã elevii scolii unde ea este director, au început sã doneze bani pentru cei opt micuti si familia rãmasã fãrã sprijinul mamei, iar tot ce se va strânge va fi depus în contul Andreei Popa, fata care de acum are în grijã, alãturi de tatã, de soarta fratilor ei mai mici.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.