3.2 C
Vaslui
26-nov.-2022

„Un guvern minoritar nu este capabil de reforme; Aşa-zişii proeuropeni au profanat procesul de integrare în UE”

- Advertisement -

Documentul cu recomandări, înaintat Guvernului Gaburici de partenerii externi ai Republicii Moldova, constituie un semnal de alarmă cu privire la soarta reformelor şi evoluţia de mai departe a ţării noastre. Partenerii occidentali ştiu că un guvern minoritar nu este capabil să implementeze acest spectru larg de reforme. De această opinie este politologul Igor Boţan, membru al Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”.

„În documentul înaintat de partenerii de dezvoltare se spune foarte clar că a venit timpul implementării unor decizii care pe hârtie parcă au arătat bine, dar în procesul de realizare nu au avut randament. Al doilea lucru evident care transpare – şi cred că anume din acest motiv au şi venit cu aceste recomandări – este că un guvern minoritar este incapabil să implementeze acest spectru larg de reforme”, a declarat Igor Boţan la Europa Liberă.

Potrivit analistului politic, partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova înţeleg impasul în care se află ţara noastră, „iar impulsul care vine din acest document este să-i readucă la realitate pe cei care şi-au asumat povara guvernării şi care au recurs la tot felul de trucuri cu guvernare minoritară, cu jocuri politice, cu angajamente obscure”.

Ambasadorii străini au accentuat că problemele care trebuie rezolvate imediat în Republica Moldova ţin de criza financiară şi bancară, dar şi de reforma justiţiei, despre care au vorbit în permanenţă, a relevat Igor Boţan.

sursa: http://jurnal.md/ro/politic/2015/3/10/un-guvern-minoritar-nu-este-capabil-de-reforme-asa-zisii-proeuropeni-au-profanat-procesul-de-integrare-in-ue/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.