spot_imgspot_img
27.3 C
Vaslui
26-sept.-2023

„Vasluienii vor face naveta la Bârlad”

- Advertisement -

Primarul Constantinescu – rãzboi pe fatã cu CJ Vaslui si conducerea PSD

SUPÃRAT Primarului Constantin Constantinescu i s-a pus rãu pata pe conducerea CJ Vaslui! În conferinta de presã organizatã ieri, la sediul Primãriei, alesul bârlãdenilor a tunat si-a fulgerat împotriva capilor CJ Vaslui, în special al lui Dumitru Buzatu, vicepresedintele acestei institutii si a „inechitãtilor” acestora la marea împãrtealã a banilor publici. Titi Constantinescu a fãcut si o previziune: „Regionalizarea va fi fãcutã sutã la sutã, iar vasluienii (scuipãtorii de seminte, se stie deja!) vor face naveta la Bârlad asa cum si bârlãdenii au fãcut naveta timp de 50 de ani la Vaslui”.

Conferinta organizatã la Primãria Bârlad de primarul Constantin Constantinescu a fost încã un motiv pentru acesta sã-si arate nemultumirile legate de felul cum considerã el cã a fost nedreptãtit orasul pe care îl conduce, în timp ce orase ca Vaslui si Husi au fost favorizate clar de conducerea CJ Vaslui si a PSD-ului în acelasi timp. Supãrarea primarului bârlãdean vine de la împãrtirea banilor pentru programul de refacere a retelelor de apã din municipiile Vaslui, Bârlad, Negresti si Husi, acesta fiind administrat de CJ Vaslui, prin SC Aquavas – operatorul unic de apã din judet. Atacurile lansate de Titi Constantinescu l-au vizat în mod direct pe Dumitru Buzatu, vicepresedintele CJ Vaslui si cel care rãspunde de plãtile efectuate pe acest program de refacere a retelelor de apã. Constantinescu a început prin a transmite capilor judetului si celor care sunt interesati de optiunile lui politice, cã nu va trece, deocamdatã, la PDL.

„Nu îmi schimb optiunea politicã”

„Foarte multã lume m-a întrebat ca si pe dumneavoastrã ca jurnalisti, la coltul strãzii, în redactii sau la o cafea, dacã am trecut sau nu la PDL. Când guvernantii erau la PNL, mã întrebau dacã voi trece la liberali, acum mã întreabã dacã trec la social – democrati. Nu îmi schimb optiunea politicã, sunt membru PSD, sunt nominalizat pentru a candida la încã un mandat de primar si nu stiu de ce tot sunt întrebat de alte optiuni politice. Vã fac o mãrturisire: nici doamna ministru Udrea, nici domnul prim ministru Boc si nici doamna ministru Anca Boagiu, în discutiile pe care le-am avut în privinta parteneriatului dintre Primãrie si Guvern, nu mi-au pus nicio conditie legatã de apartenenta politicã pentru a ajuta municipiul Bârlad. Ei ajutã orasul nostru pentru cã, probabil domnul deputat Dan Marian i-a convins cã asa cum aratã Husi-ul dupã trei ani de zile de la acest parteneriat, tot asa trebuie sã arate si Bârladul. Repet cã nu am fost conditionat de apartenenta politicã”, a precizat primarul Constantinescu.

„Mi-am pus toatã speranta în Buzatu si acesta a dezamãgit bârlãdenii”

Primarul Constantinescu a precizat ieri cã supãrarea lui este canalizatã înspre conducerea judetului, respectiv Dumitru Buzatu, vicepresedintele CJ Vaslui si presedinte al PSD Vaslui. „Sunt un pic supãrat si am o relatie mai rece de putin timp cu domnul Buzatu si domnul Solomon. De ce? Pentru cã în ei mi-am pus toatã speranta, pentru a primi în ultimii ani bani pentru oras: refacerea Centrului Istoric – a teatrului si a muzeului -, unde au avut o contributie majorã, apoi pentru canalizarea din cartierul Deal II, unde domnul presedinte Vasile Mihalache a avut o contributie decisivã pentru finantarea proiectului. În aceste cazuri, CJ Vaslui ne-a ajutat si le-am multumit corespunzãtor. Dar, revenind la subiect, sunt total nemultumit de cum au fost repertizati banii pentru operatorul unic de apã, Aquavas, referitor la refacerea retelei de apã din judet. Indicatorii care s-au aprobat în prima etapã, acum doi ani privind Cartierul Deal II si cei din a doua etapã, care a demarat în primãvarã, au fost la mâna lor, a CJ-ului, în spetã a domnului Buzatu, care împarte singur banii si face plãtile. Noi nu avem cum sã-i verificãm pe ei. La o sedintã de acum trei luni am rãmas blocat: desi Bârladul are cea mai veche retea de apã, care creeazã cele mai multe probleme Aquavas-ului, lucru recunoscut de domnul Barbu, seful pe judet al acestei unitãti, nouã ni s-au dat bani de douã ori mai putini decât Vasluiului, la fel cât s-au dat la Husi, desi are de trei ori mai putini locuitori si, paradox total, Negrestiul a primit mai multi bani ca Bârladul! M-a deranjat foarte tare, m-am simtit, nu numai eu, ci toti bârlãdenii înselati pe fatã! Atunci am avut o discutie foarte durã cu domnul Buzatu, spunându-i cã am crezut în buna lui corectitudine în atribuirea fondurilor si cã nu-i normal ca Vasluiul sã aibã de douã ori fonduri mai multe decât Bârladul pentru cã se stie cã reteaua de apã a Vasluiului este mai nouã, dupã 1968, în timp ce a Bârladului, care este lipsit din punctul lor de vedere de importantã, este cu mult mai veche. Pe ascuns, ei au dat bani de douã ori mai multi la Vaslui si de patru ori mai multi la Husi. Era normal sã mã ridic si sã mã supãr, pentru cã s-au adunat nemultumirile din 1968 si pânã acum”, a spus Constantinescu.

„Temã de reflectie: vasluienii vor face naveta la Bârlad dupã reorganizare!”

„Cum este posibil ca din 1968 încoace sã nu fie Bârladul reprezentat în conducerea judetului? Nu avem noi un subprefect, nu avem un presedinte al CJ sau vicepresedinte, în 20 de ani de la revolutie? Nu cã vãd eu conspiratii, dar nu credeti cã este un lucru fãcut împotriva Bârladului cu bunã stiintã? Recunosc cã am avut 50% contributie la aducerea fanfarei când prim ministrul Tãriceanu a venit la Bârlad, dar am învãtat din greseli. Nu mi s-a pãrut normal ca sã fie <<alergat>> prim ministrul Boc prin tot judetul, ca sã poate sta de vorbã cu mine si sã-i prezint problemele orasului sau ca deputatul Solomon sã îl facã <<molimã ungureascã>> pe ministrul Borbely si pe prefect, dupã ce am insistat atât de mult sã vinã la Bârlad. M-am gândit cã a fãcut niste greseli, dar acum sunt ocupat mai mult cu administratia si îi las pe ei, cei amintiti sã facã politicã. Este foarte clar, cã orice împãrtire a României în judete cât mai mai mari este un lucru favorizant pentru un oras ca Bârlad si, din nefericire, un dezastru pentru un oras ca Vasluiul. Pentru cã din administratia vasluianã vor pleca 5000-6000 de oameni pe când la Bârlad, în administratie, dupã regionalizare, vom mai primi încã vreo 200-300 , pentru cã deconcentratele se vor desfiinta si se vor înfiinta birouri în fiecare oras mai important. Cred cã dacã vom avea nevoie de personal în administratie, îl vom lua de la Vaslui, astfel încât dacã, timp de 43 de ani multi dintre noi au fãcut naveta la Vaslui, este foarte probabil si posibil ca sã facã dupã reorganizare vasluienii naveta la Bârlad! Îi primim cu bratele deschise! Eu spun clar si rãspicat cã sunt pentru reorganizare teritorialã, deoarece va fi un nou început pentru Bârlad, unica sansã ca Bârladul sã redevinã ce a fost în perioada interbelicã, adicã unul din primele cinci – sase orase ca importantã din Moldova.”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

33 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.