Sărbătoare pe Twitter pentru dubla nominalizare Oscar: „Atât de mândră că sunt româncă în aceste momente”

Folosit ca rețea preferată mai ales în afara Europei, Twitter a fost marți mediul pe care românii din SUA, Canada, Japonia, Australia sau Orientul Apropiat și-au manifestat bucuria pentru „țara mea de acasă”, odată cu nominalizarea documentarului Colectiv în două finale ale premiilor Oscar.

La scurt timp după anunțarea nominalizărilor finale la Premiile Oscar, românii activi cu conturi pe rețelele de socializare și aflați departe de țară  au început să distribuie masiv informația legată de „Colectiv”. Mulți dintre prietenii lor din străinătate, oameni care au văzut filmul românesc, de asemenea au reacționat. „Incredibilul, sfâșietor documentar «Colectiv» a fost nominalizat la Oscar” Anca Agachi, româncă stabilită la Washington, a scris: „Astăzi, incredibilul, sfâșietor documentar «Colectiv» a fost nominalizat la două categorii de top la Oscar. Pentru cei care spun că corupția nu este o problemă, vă îndemn să-l urmăriți. S-ar putea să vă răzgândiți!”.  „Sunt atât de mândră că sunt româncă în aceste momente”, a scris pe Twitter Natalia Buia, o româncă stabilită în Toronto.

„Un documentar obligatoriu, electrizant și revoluționar” Din Viena, Laura Vana a scris pe Twitter: „Un film care documentează tragedia care s-a întâmplat la clubul Colectiv în octombrie 2015, a fost nominalizat la Oscar. Felicitări”, iar Patricia, o altă româncă stabilită în străinătate a notat: „Atât de mândră că Colectiv a fost nominalizat la Oscar!!!”. Georgia Diaconescu a notat: „Oh my God, da! Atât de încântată, prima nominalizare la Oscar a României. Colectiv este un documentar obligatoriu, electrizant și revoluționar despre ciclul corupției politice și al cinismului public”.
Citeşte întreaga ştire: Sărbătoare pe Twitter pentru dubla nominalizare Oscar: „Atât de mândră că sunt româncă în aceste momente”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ