spot_imgspot_img
4.8 C
Vaslui
19-apr.-2024

0% ratã de vaccinare la un liceu din judetul Vaslui

- Advertisement -

STATISTICI… Un liceu din judetul Vaslui înregistreazã o ratã de vaccinare împotriva COVID-19 a personalului angajat de 0%. Este vorba despre Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Bârlad, o unitate privatã de învãtãmânt, închisã, dar care mai figureazã în documentele Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui pentru cã „pânã acum nu s-a fãcut închiderea oficialã. Urmeazã sã începem formalitãtile”, a precizat inspectorul general al ISJ. De asemenea, încã 14 grãdinite din mediul rural înregistreazã o ratã de vaccinare de 0%. Acestea sunt în satele Bãltãteni (Bãcani), Lacu-Babei (Bogdana), Coroiesti, Vladia (Dragomiresti), Poiana Pietrei (Dragomiresti), Cãzãnesti (Negresti), Glodeni (Negresti), Tatomiresti (Rebricea), Huc (Todiresti), Plopoasa (Todiresti), Moara Domneascã (Vãleni), Viisoara, Popeni si Zorleni.

La polul opus, cu 100% ratã de vaccinare se aflã Scoala Postlicealã „Mihai Ralea” Husi, grãdinitele Nr. 19 si nr. 20 din Bârlad, si cele din Albesti, Crasna, Bãcani, Suseni (Bãcani), Bogdana, Bogãnesti, Gugesti, Averesti. Hreasca, Movileni, Bãlesti, Urdesti, Dragomiresti, Grãjdeni, Odaia-Bursucani, Murgeni, Calea Mare, Pogana, Cotic (Todiresti), Drãgesti, Bogesti, Pogana, Mãscurei, Moara Grecilor si Vutcani. În municipiul Vaslui, nicio unitate de învãtãmânt nu se aflã sub pragul de 60%, astfel cã, îsi vor continua cursurile cu prezentã fizicã. Exceptie fac doar câteva clase de la Liceul „Mihail Kogãlniceanu”, Colegiul Economic „Anghel Ruginã”, Scoala Gimnazialã „Mihail Sadoveanu” Husi, precum si o grupã de prescolari de la Grãdinita Idrici (Rosiesti).

Ministerul Sãnãtãtii a respins propunerea de renuntare la pragul de 60% vaccinare, dacã localitatea are o incidentã de sub 3 la mia de locuitori

Ministrul interimar al Educatiei, Sorin Câmpeanu, a propus la ultima sedintã a Comitetului National pentru Situatii de Urgentã (CNSU) ca în localitãtile cu incidenta sub 3 la mia de locuitori, scolile sã desfãsoare cursuri cu prezentã fizicã, indiferent de rata de imunizare a personalului. „În acele localitãti izolate se înregistreazã si cele mai mari dificultãti din perspectiva educatiei si a predãrii online, din perspectiva accesului la internet, a continutului digital si al profesorilor formati pentru predarea online”, a explicat Câmpeanu. Propunerea nu a fost însã aprobatã din „motive epidemiologice”. Miercuri searã, ministrul interimar al Sãnãtãtii, Cseke Attila, a explicat într-o emisiune televizatã cã trebuie sã existe, pentru o anumitã perioadã de timp, predictibilitate. „As recomanda tuturor sã pãstrãm regulile pe care le avem inclusiv pe scoalã, o anumitã perioadã de timp, mãcar sã avem o consecventã, o predictibilitate. Dacã constatãm dupã 7, 10 zile, 2 sãptãmâni cã cifrele sunt, hai sã zic, îmbucurãtoare, atunci sigur putem sã discutãm de alte criterii sau de criterii mai permisive, dacã vreti. Dar pânã atunci în niciun caz, trebuie sã asteptãm acest efect al mãsurii care se aplicã de sãptãmâna aceasta. Noi am vrea sã avem aceastã consecventã si mãcar o regulã sã o aplicãm o anumitã perioadã de timp. Nu suntem naivi, nu vrem sã fim inconsecventi legat de necesitatea desfãsurãrii actului pedagogic, am spus acest lucru cã trebuie sã fim responsabili, dar în acelasi timp e bine ca o mãsurã sã fie aplicatã mãcar o anumitã perioadã de timp sã vedem care sunt efectele produse, dupã care sã analizãm si sã discutãm”, a declarat ministrul interimar al Sãnãtãtii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.