spot_imgspot_img
14.8 C
Vaslui
13-apr.-2024

1, 2, 3… si atat

- Advertisement -

NERVI… FC Vaslui a ratat ocazia de a o întrece în clasament pe Poli Timisoara si de a se apropia de liderul Otelul Galati. Fotbalistii antrenati de Viorel Hizo au pierdut în Banat cu scorul de 2-1, la capãtul unui meci în care oaspetii au acuzat arbitrajul centralului Marius Avram.

Poli Timisoara a întrerupt seria de trei victorii consecutive ale lui Viorel Hizo pe banca tehnicã a Vasluiului si a învins în Banat cu scorul de 2-1, dupã ce “galben-verzii” reusiserã sã deschidã scorul. FC Vaslui a început partida destul de hotãrâtã si, dupã o dominare sterilã, a reusit sã deschidã scorul prin fundasul Paul Papp(min 32). Internationalul de tineret a urcat în careul advers si în urma unui corner perfect executat de Adailton l-a învins pe Pantilimon cu o executie acrobatã. Peste doar zece minute, s-a consemnat un episod care a întors soarta partidei si a rupt echilibrul din teren. Zicu a pãtruns în careu, Cânu a fãcut o alunecare în posturã de ultim apãrãtor, iar centralul Marius Avram a dictat loviturã de pedeapsã. Faza a stârnit iures pe teren, atât fotbalistii, cât si oficialii vasluieni protestând vehement la adresa brigãzii de arbitri. Dupã ce a ezitat câteva minute, Marius Avram l-a eliminat pe Gabriel Cânu, moment în care delegatii “galben-verzilor” au fost la un pas de a scoate echipa de pe teren. Dupã ce acelasi Zicu a înscris de la punctul cu var, elanul fotbalistilor vasluieni s-a tãiat de tot si nici schimbãrile lui Hizo nu au reusit sã scurt-circuiteze jocul lui FC Vaslui. “Dulãul” s-a retras si a încercat sã îsi betoneze apãrarea prin introducerea lui Farkas în locul lui Pouga. De asemenea Hizo a renuntat si la Adailton, în locul brazilianului fiind introdus Yero Bello. În ciuda faptului cã egalitatea numericã a fost stabilitã prin eliminarea lui Ianis Zicu(57’) pentru o loviturã aplicatã lui Paul Papp, timisorenii au fost cei care au dictat în continuare ritmul partidei. “Violetii” au profitat de starea de nervozitate a vasluienilor si au punctat decisiv prin Goga, în urma unui corner. Cu doar câteva minute înaintea acestei faze, Lucian Burdujan a irosit o sansã uriasã de gol, mingea sutatã de el trecând la doar o palmã de bara portii apãrate de Pantilimon. Viorel Hizo a pierdut primul meci de când este pe banca tehnicã a “galben-verzilor” si trebuie sã strângã rândurile pentru a ataca la victorie partidele ce au mai rãmas de disputat pânã la începutul pauzei de iarnã.

Tunurile pe Marius Avram

Arbitrajul lui Marius Avram a stricat partida de asearã. A gresit de ambele pãrti si a “reusit” sã creeze tensiune într-o partidã poate decisivã pentru stabilirea ierarhiei finale. Culmea, fiul sefului CCA nu este nici pe departe la primele greseli din acest sezon.

“Cine latrã mai mult are câstig de cauzã”

“Poli a lãtrat toatã sãptãmâna despre arbitraj si cine latrã mai mult are câstig de cauzã. Pe Avram sã-l promoveze taicã-su pânã la Campionatul Mondial. Am încercat sã jucãm si sã câstigãm, dar nu am putut. A fost un meci ciudat, am primit douã goluri, Timisoara nu a avut niciun sfert de ocazie de gol. Eliminarea lui Cânu este stupidã, a fost dictatã de la margine, am auzit eu când i-a zis: «Dã-i rosu, dã-i rosu». Naste suspciuni ceea ce s-a întâmplat în acea fazã. Uitati-vã la prima reprizã pentru a vedea ce manierã de arbitraj am avut. Noi am avut de pierdut cã nu am iesit cu nicio reactie în aceastã sãptãmânã la arbitru” – Viorel Hizo, antrenor FC Vaslui.

“Avram se remarcã doar prin smecherie”

“Am fost luat peste picior când am spus cã, dupã parerea mea, Marius Avram este un arbitru care are calitãti, dar deocamdatã se remarcã doar cu foarte multã smecherie. Ce am spus eu se dovedeste. Nu am vãzut niciun arbitru FIFA care sã comitã atâtea erori într-un tur de campionat, asa cum a fãcut-o Marius Avram. La o fazã de penalty îsi aranja casca, arãtându-ne cã asteaptã indicatii de la asistent, de parcã s-au inversat rolurile. Arbitrajul nu se poate face pe ochi frumosi. Trebuie sã faci ucenicie si sã exersezi, ca sã faci practicã. Dupã pãrerea mea, la el practica e insuficientã, ca si la alţi arbitri aruncati în luptã prea devreme”. – Ion Crãciunescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.