1.950 de metri: Noua pistă a Aeroportului, gata în trei săptămâni dacă dispare ultima cursă

Di­rectorul Aeroportului, Marius Bodea, spune că a primit o astfel de ofertă din partea constructorilor, condiţia fiind de modificare a orarului de zbor. „Mi-au spus că pot termina pista şi în trei săptămâni. Pentru aceasta, ar fi fost necesară anularea temporară a ultimei curse, cea de noapte. Nu pot decât să mă bucur pentru ritmul în care se lucrează, dar noi ne-am stabilit deja procedurile pentru darea în folosinţă a primului tronson în august“, a declarat Bodea.

Concret, pentru darea în folosinţă a noii piste este necesară îndeplinirea unor proceduri tehnice de către Admi­nis­traţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA, compania care supervizează serviciile de navigaţie, ca şi parcurgerea unei etape de publicitate a noii piste în rândul operatorilor ae­rieni. Procedurile durează aproximativ 2,5 luni, ele aflându-se în curs de derulare pentru primul tronson al pistei. În lungime de 1.800 de metri, el urmează să devină operaţional pe 20 august. „De fapt, vor fi gata 1.950 de metri, însă doar 1.800 de metri vor fi utilizaţi efectiv. Diferenţa va servi temporar ca zonă de siguranţă“, a spus Bodea. Întreaga pistă, în lungime de 2.400 de metri urmează să fie dată în folosinţă pe 11 decembrie.

Directorul Aeroportului spune că lucrările la pistă vor continua, în paralel cu acţiunea aerogării îndreptată împotriva Admi­nis­traţiei Judeţene a Finanţelor Pu­blice (AJFP). Aeroportului i-a fost respinsă decontarea a 6,1 milioane lei reprezentând TVA aferent lu­crărilor la pistă, acţiune conside­rată de conducerea aerogării ca ilegală.

Aeroportul a înaintat o plân­gere prealabilă către AJFP, solicitând anularea raportului de control prin care s-a respins de­contul de TVA. Plângerea repre­zintă o etapă obligatorie înaintea unei eventuale acţiuni în justiţie. „Lucrurile se pot opri aici. Nu ţinem neapărat să ne judecăm. Dacă Fiscul înţelege diferenţa dintre noi şi serviciile comunitare, totul se rezolvă. Noi am contactat oricum un avocat specializat în litigii cu Fiscul. Nu am apelat la vreo casă de avocatură din Bucureşti, ci la un avocat ieşean“, a precizat Bodea. Conform acestuia, valoarea contractului de asistenţă juridică se ridică la 9.000 de lei.

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/1-950-de-metri-noua-pista-a-aeroportului-gata-in-trei-saptamani-daca-dispare-ultima-cursa–60437.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ