2.3 C
Vaslui
30-nov.-2022

1 Decembrie la Husi cu fasole si vin fiert (foto, video)

- Advertisement -

REUSITÃ …. Primarul Husului, Ioan Ciupilan s-a întrecut si a organizat una din cele mai reusite festivitãti a Zilei Nationale de dupã Revolutie. Cu concursul structurilor de la MApN si MAI, husenii au avut parte e o paradã pe cinste. Ziua s-a încheiat cu un foc de artificii si-n oras s-au aprins luminitele de Crãciuc. Husenii s-au arãtat încântati de festivitãti, participând în numãr mare la eveniment. Primarul i-a rãsplãtit, la final, cu o portie de fasole cu ciolan si un pahar de vin fiert. Ca niciodatã la Husi, vinul a fost suficient si a mai si rãmas.

Ca întotdeauna, plusul de emotie din zilele de sãrbãtoare nationalã este datã de ceremonia depunerilor de coroane în memoria ostasilor cãzuti la datorie. Slujba tinutã de preoti, discursurile celor care au transmis un mesaj personal multimii, dar mai ales prezenta copiilor, împreunã cu îndrumãtorii lor, aduc un sentiment aparte în rândul celor veniti sã participe la eveniment. “Nu am mai vãzut demult atâta lume, care sã vinã la 1 Decembrie în oras. E foarte frumos, e ceva deosebit, când sunt pãrinti si copii, cu totii, cu stegulete în mâini”, s-au bucurat organizatorii.

Cinste ostasilor huseni!

Militarii Batalionului 202 Apãrare CBRN (ID) “General Gh. Teleman”, condusi de comandantul Adrian Vasile Perdun, politistii de frontierã, Politia municipalã, reprezentantii Jandarmeriei, ai Serviciilor Speciale, precum si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU), alãturi de salvatorii nostri, SMURD-ul si Serviciul Judetean de Ambulantã (SJA) Vaslui – împreunã au reusit, ieri, sã facã o demonstratie de fortã, de seriozitate si de atitudine demnã, ostãseascã, spre admiratia a sute de huseni, prezenti în Piata Tricolorului. Parada cu tehnica din dotare a fost una dintre atractiile zilei, iar copiii, fluturând stegulete tricolore, s-au arãtat cei mai încântati de întregul spectacol. Cel putin în ultimii ani, o asemenea desfãsurare de forte nu a mai fost vãzutã, iar ineditul manifestãrii i-a fãcut pe huseni sã imortalizeze, fiecare cu ce avea la îndemânã, toate momentele paradei.

Husenii, civilizati la fasolea ostãseascã si la vinul fiert, cu scortisoarã!

Ideea oferirii unei portii de fasole cu ciolan, dar si a unui pahar de vin fiert s-a dovedit a fi una de un real succes. O multime de huseni s-au asezat frumos, la rând, uimindu-i cu decenta lor pe cei care se asteptau ca lumea sã se îmbulzeascã. Din cele 350 kilograme de fasole, câte au fost puse la cazan, împreunã cu 100 de kilograme de carne (buturele de porc) toti pofticiosii au putut mânca, mai si rãmânând, de altfel. Interesant este cã nici vinul nu s-a consumat, desi organizatorii credeau cã cei 200 de litri de vin se vor “topi” într-o clipã. “Chiar am rãmas impresionati de bunul-simt al oamenilor, de faptul cã au stat la rând, frumos, au apreciat mâncarea si nu s-au repezit, asa cum vedem prin alte pãrti. Bravo, husenilor! De ce ne gândeam noi cã nu va ajunge mâncarea si vinul, iatã cã a mai si rãmas, dupã ce toatã lumea din piatã, care a dorit, a gustat fasolea fãcutã de soldati. Cãci trebuie spus cã bucatele au fost pregãtite de bucãtarii militari si împãrtite tot de ei”, au spus organizatorii. Si cum dupã o gustare delicioasã merge foarte bine o muzicã autenticã, ansamblul “Trandafir de la Moldova”, reprezentantiv pentru Casa de Culturã “Alexandru Giugaru” si, de altfel, pentru indentitatea municipiului Husi, a oferit un spectacol special, în Piata Tricolorului.

Polul social-democratiei s-a mutat la Husi!

Ceea ce a fost cu adevãrat interesant pentru ziua de ieri, în ceea ce priveste segmentul politic, a vizat participarea a celui mai mare numãr de parlamentari, din ultimii ani. Cel putin de la PSD, cu douã exceptii, toti parlamentarii i-au onorat invitatia primarului Ioan Ciupilan. Adrian Solomon, Ana Birchall, Gabriela Cretu, Doina Silistru, Irinel Stativã, deputatul Toader Dima au venit sã sãrbãtoreascã Ziua Nationalã în mijlocul husenilor. Mai mult decât atât, însusi seful de partid, Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, a depus coroana împreunã cu primarul Ciupilan si viceprimarul Aurel Cãciulã, ceea ce, pentru cunoscãtori, înseamnã ceva… “Cred cã a fost o sãrbãtoare frumoasã. Sper ca husenii sã se fi bucurat de parada militarã, pentru care multumesc din suflet domnului commandant Perdun, dar si celor de la Politia municipalã, de la IJPF, de la Jandarmi, de la Politia localã, care si-au fãcut datoria, absolute tuturor, care a vrut sã ne fie alãturi. Dacã husenilor le-a plãcut, asta e cea mai mare multumire”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

http://youtu.be/N4Dqec60-Tc

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.