100.000 de lei va fi prețul pe care Pro România va trebui să-l plătească pentru mârlania marca ”Turcu-Dan Marian” (FACSIMIL)

TUPEU… De când Dan Marian a aterizat în ProRomânia-Organizatia Vaslui, au început si mârlãniile politice, îndreptate împotriva PNL, în spetã a ministrului sãnãtãtii, Nelu Tãtaru. Cel mai recent atac la persoanã s-a produs odatã cu tipãrirea unui pliant electoral în care, în locul oricãror idei si proiecte, cu care sã convingã alegãtorii, cei din gasca Dan Marian -Cristi Turcu au umplut o paginã de invective la adresa ministrului sãnãtãtii, dr. Nelu Tãtaru. Numai cã mojicia acestora a fost adusã în timp util la cunostinta Biroului Electoral de Circumscriptie Judetean (BEJ) printr-o plângere adresatã de Organizatia PNL Vaslui. Dupã ce au analizat plângerea, membrii BEJ Vaslui au emis o decizie prin care au admis contestatia PNL Vaslui.

Membrii BEJ nu au tolerat într-o competitie electoralã democraticã si civilizatã, jigniri si atacuri suburbane la persoanã. Mirarea este cã aceastã mârlãnie marca Dan Marian -Turcu, este giratã si de Gelu Diaconu, un politician care a luptat din rãsputeri cu fake news-urile! BEJ Vaslui a admis plângerea PNL Vaslui în care se aratã cã: << la comanda PRO ROMÂNIA VASLUI, a fost tipãritã într-un tiraj de 100.000 exemplare, o brosurã ce contine mesaje cu caracter defãimãtor, prezentate alãturat, sub sanctiunea prevãzutã de art.98 lit.e) din Legea nr.208/2015. În motivare, s-a arãtat, în esentã, cã în acest material s-au fãcut afirmatii defãimãtoare si neadevãrate Ia adresa candidatului PNL, Nelu Tãtaru, prin care se încalcã prevederile art.65 alin.(3) si (6) din Legea nr.208/2015, precum si ale art.30 alin.(6) din Constitutia României, respectiv: „Ministrul Bolii si al Mortii”; „Sã-ti fie rusine, Nelu Tãtaru”; „Esti cel mai slab ministru al Sãnãtãtii din ultimii 30 de ani”; „Ai fãcut judetul Vaslui de râs”; „Ai închis pietele si scolile, ai distrus agricultura si educatia din România”; „Nu ai alocat fonduri spitalelor din judetul Vaslui”; „Esti în campanie electoralã, în timp ce România a înregistrat peste 8000 de morti din cauza COVID-19″>>.

Obligati sã retragã 100.000 de brosuri!

BEJ Vaslui a emis Deciza 42/27.11.2020 prin care dispune, cu majoritate de voturi, cã: << Mijloacele folosite de competitorul electoral sunt de naturã sã prejudicieze onoarea, demnitatea, imaginea persoanei si încalcã limitele libertãtii de exprimare. Continutul materialului de propagandã electoralã reclamat este unul defãimãtor, cu caracter negativ, ce aduce atingere demnitãtii si dreptului la propria imagine a unui candidat identificabil în materialul de propagandã la care se face referire, astfel cã se încalcã ordinea de drept, respectiv art. 30 alin. (6) din Constitutie. Membrii BEJ au decis în unanimitate:

Admite în parte plângerea formulatã de Partidul National Liberal – Organizatia Judeteanã Vaslui.

Obligã Partidul PRO ROMÂNIA – Organizatia Judeteanã Vaslui sã înlãture penultima paginã din brosura tipãritã de APIMUNT S.R.L. la comanda PRO ROMÂNIA VASLUI, tiraj 100.000 exemplare, care contine mesajele denigratoare.

Interzice difuzarea brosurii în forma initialã, în spatiul public.

Liberalii atrag atentia autoritãtilor asupra derapajelor nepermise din campania electoralã de la Vaslui

Liberali vasluieni însã nu se lasã si vor sã depunã plângere la Autoritatea Electoralã Permanentã (AEP) prin care vor solicita celor de la ProRomânia Vaslui sã nu le mai fie decontat partial tirajul de 100 000 de pliante. Astfel, grosolãnia unui pliant denigrator s-ar putea sã-i coste la buzunare cel putin 100.000 de lei!

FACSIMIL: Deciza 42/27.11.2020
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ