spot_img
17 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

100 de huseni necalificati, ofertati la muncã în Israel! Anuntul de pe site-ul Primãriei a stârnit polemici!

- Advertisement -

PRO SI CONTRA… Un anunt promovat pe site-ul Primãriei Husi face vâlvã prin oras! O companie din Israel, spune anuntul, cautã 100 de muncitori necalificati, care sã fie plãtiti cu o sumã lunarã între 1500 si 3000 de euro, dacã trec cu bine de cele 3 luni de probã. Si poate cã, în alte timpuri, anuntul ar fi fost unul interesant, tinând cont de faptul cã somajul rãmâne o problemnã constantã a zonei, numai cã de ceva timp, decidentii tot spun cã vor sã îi aducã acasã pe cei plecati dupã o pâine prin strãini… De asemenea, agentii economici locali s-au plâns si ei cã nu au fortã de muncã. „Si atunci, de ce sã nu fie pe site-ul Primãriei un anunt cã se cautã în oras la noi sau, cel mult, în judet la noi fortã de muncã? De ce sã plecãm de acasã, în Israel?”, au întrebat nedumeriti husenii care au vãzut anuntul, postat pe site-ul primãriei si distribuit în mediul online.

Compania din Israel, se aratã în anunt, vrea muncitori necalificati, care sã fie sãnãtosi, buni de treabã si care sã poatã sta ore în sir în picioare, într-o halã de productie. Munca e una care implicã de multe ori manipularea de obiecte grele, de 15 – 20 de kilograme. Perioada minimã de contract este de 12 luni, cu 3 luni de probã. Se dau si niste date de contact, pentru detalii, însã, evident, ochii celui interesat îi cad pe suma lunarã, si anume între 1500 si 3000 de euro. E tentant, asa cã sunt sanse mari ca oamenii din Husi, unde cele mai multe salarii sunt cum sunt, sã aleagã, fãrã a vrea cu adevãrat asta, sã plece. Poate de aceea, anuntul a stârnit controverse. „Dar de ce sã plecãm în Israel? De ce Primãria nu pune pe site cereri de la agentii economici de la noi? Nu mai sunt? Dacã agentii economici de la noi nu mai pot angaja, hai sã îi ajutãm cu mãsuri. Nu ar fi mai bine, decât sã meargã prin strãini?”, a reactionat Valentin. „Eu sunt în Husi din 1993, mã stiti toti. Si am lucrat în strãinãtate si mi-am deschis un magazin. Dar nu as dori nimãnui sã plece de acasã. Cât timp am fost în strãinãtate, mi-au murit ambii pãrinti, care, bolnavi fiind, nu a avut cine îi îngriji. Eu nu am frati. Acesta e motivul pentru care toti banii câstigati departe de cei dragi sunt cei mai amari si mai blestemati. Regret si azi. Am muncit chiar în Israel. As fi vrut sã muncesc acasã, sã îmi pot îngriji pãrintii. Nici azi nu pot depãsi acest regret”, a spus si Rãzvan. Un alt husean a vrut sã stie dacã Israelul este o zonã sigurã. „Sunt interesat de anunt, dar vreau sã stiu dacã mai dau teroristii cu rachete pe acolo, cã n-as vrea sã mã angajez la hala respectivã si sã cadã cine stie ce bombe peste acoperis. Mai bine nu mã duc”, a reactionat, mai în glumã, mai în serios, Cristian.

„Chiar rog Primãria Husi sã posteze toate anunturile serioase de angajare de oriunde, cã e greu cu locurile de muncã, iar omul se bucurã dacã vede cã este ofertã. Fiecare alege unde sã munceascã”

Unii însã au apreciat faptul cã Primãria a postat acest anunt, în asa fel încât sã fie vãzutã oferta de cât mai multi doritori. „Mãi, oameni buni! Ati sãrit cã de ce a postat Primãria anuntul. Foarte bine a fãcut. L-a postat, ca sã vedem si sã alegem. E alegerea fiecãruia. Nu a trimis nimeni pe nimeni în Israel, la muncã. Dacã vrei te duci, dacã nu, nu te duci. Pânã la urmã, cine vrea sã munceascã pe un salariu mare, acela se va duce si la capãtul pãmântului, chiar dacã nu vede niciun anunt pe site-ul de la Husi. Sã stãm sã comentãm pe Facebook nu e ok. Numai de criticã suntem buni. Foarte bine cã a postat, ca sã fie variante pentru oricine. Chiar rog Primãria Husi sã posteze toate anunturile serioase de angajare de oriunde, ca e greu cu locurile de muncã, iar omul se bucurã dacã vede cã este ofertã. Cã el alege dacã se duce sau nu”, a spus Simona. „Nu e nimeni împotrivã, dar vrem mai multe locuri de muncã în Husi, la noi acasã”, a replicat un alt husean.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Aveți grijă să completați toate datele cu lux de amănunt!!
    …și apoi rupe-te cur când vă vin ratele!! Fără să fi știut că ați făcut vreun credit 😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.