11 persoane care scotoceau prin gunoaie, amendate de Poliția Locală Vaslui

CONTROALE… În primului trimestru, Poliția Locală Vaslui a constatat 1131 contravenții, în 329 de cazuri s-au dat amenzi contravenționale.

VIGILENȚĂ… Poliția Locală a municipiului Vaslui și-a făcut bilanțul primului trimestru al acestui an, în această perioadă fiind constatat un număr de 1131 contravenții, din care 329 au fost sancționate cu amendă contravențională și 802 cu avertisment. Printre cei amendați se află și 11 persoane care au fost prinse scotocind prin pubele.

Conform conducerii Poliției Locale, acțiunile privitoare la persoanele care căutau prin gunoaie s-au desfășurat în domeniul protecției mediului . “S-a acționat pentru identificarea și sancționarea persoanelor care scotocesc în pubelele de la punctele gospodărești, ocazie cu care au fost sancționate contravențional un număr de 11 persoane. Totodată, împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu și ai compartimentului de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Vaslui, au fost organizate acțiuni de monitorizare în anumite zone aflate la periferia orașului, cu privire la depozitarea ilegală a deșeurilor de orice tip, respectiv Bahnari, Gura Bustei, str. Ștefan Procopiu, str. Călugăreni. În domeniul disciplinei în construcții au fost monitorizate zonele predispuse la nerespectarea prevederilor specifice, fără a fi constatate nereguli. În domeniul activității comerciale s-au asigurat măsuri de ordine și liniște publică în piețele agroalimentare, ocazie cu care șapte persoane au fost sancționate pentru nerespectarea prevederilor legale de comerț și a celor privind măsurile sanitare” se arată în comunicatul Poliției Locale.

Aproximativ 800 de patrulări auto

Conform acelorași surse, în primele trei luni ale acestui an polițiștii locali au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale pe raza municipiului Vaslui, totodată participând la organizarea și desfășurarea a șase acțiuni și misiuni specifice de ordine publică, cu ocazia unor adunări publice, precum și a manifestărilor cultural – artistice. “Conform planificării efectivelor, la nivelul Poliției Locale Vaslui s-au efectuat 791 patrulări auto și 717 patrulări pedestre. Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii locali au constatat un număr de 1131 contravenții din care 329 sancționate cu amendă contravențională și 802 cu avertisment. De asemenea, la secretariatul instituției au fost înregistrate 45 petiții scrise și 306 de sesizări telefonice prin dispeceratul instituției” mai precizează conducerea Poliției Locale Vaslui.
4 COMENTARII

 1. Doua perspective:
  1. Ziar de rahat, acesta nu este un titlu, un articol care sa fie inserat. Probabil daca era prezentat sub forma unui pamflet, era cu totul altceva.
  2. “11 persoane care scotoceau prin gunoaie, amendate de Poliția Locală Vaslui”-chiar vorbim de “mari” realizari ale politiei locale, structura platita din bani publici. Evident ca asemenea gen de resuite trebuie mediatizate si VRN nu sta degeaba.

 2. Garda de mediu vede că nu poți respira din cauza prafului prin oraș????mă gândesc că ce11 sau dus imediat să plătească amenzile. Ciudați mai sunteți.

 3. Acest bilant, nu este prezentat corect…si anume;
  Sa nu uitam un lucru… în perioada invocata, Politia locala era sub coordonarea operationala a Politiei municipiului Vaslui, drept urmare, din acest bilant lipsesc actiunile efectuate de catre politistii locali, acum nu stiu cine a trunchiat adevarul, redactia sau cel care a prezentat bilantul.
  – Pol locali au verificat la domiciliu toate persoanele carantinate sau izolate ( cateva mii)
  – Pol loc au participat la toate actiunile comune avand ca scop, prevenirea si combaterea raspandirii virusului Covid- 19, respectiv verificari ale agentilor comerciali, miljloacelor de transport persoane, respectarea interdictiilor privind circulatia persoanelor pe timp de noapte, respectarea normelor sanitare de protectie individuala… Toate aceste lucruri sunt minimalizate, dar a fost depus un efort foarte mare, existand riscul infectarii cu acest virus la orice pas, lucru care s-a si întamplat cu mai multi politisti locali.
  Lipsesc defalcarea sanctiunilor pe actele normative incalcate..
  Am înteles, 11 sanctiuni la scotocirea prin pubele..” s-a dat lovitura de imagine cu acestea” dar pana la 1131?
  – sanctiuni pentru nerespectarea carantinei, sunt?
  – sanctiuni pentru nerespectarea distanțarii fizice?
  – sanctiuni pentru nepurtarea mastii de protectie sanitara?
  – sanctiuni pentru nerespecrarea interdictiei de circulatie a persoanelor pe timp de noapte.
  Daca tot este bilant, atunci activitatile, actiunile trebuiesc facute publice,
  Cu riscul de a ma repeta, în acest articol, nu am vazut consemnate aceste lucruri.
  Cu siguranța si Politia locala a avut un rol în stoparea raspândirii virusului covid 19.

LĂSAȚI UN MESAJ