12 localități din Vaslui vor începe școala în scenariul galben

ÎN BĂNCI… 12 localități din județul Vaslui
reiau cursurile în scenariul galben

SCENARII… Începând de miercuri, 5 mai, absolut toți elevii din grădinițe și din învățământul primar vor relua orele cu prezență fizică. De asemenea, copiii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a care studiază în localitățile în care rata de infectare cu Sars-COV-2 este sub 1 la mie, vor începe școala tot cu prezență fizică. Cei din localitățile în care rata de infectare este de peste 1 la mie vor începe școala în sistem online. În județul Vaslui, 12 localități vor relua cursurile în scenariul galben. Este vorba despre Tăcuta, Negrești, Rafaila, Bogdana, Grivița, Ciocani, Lunca Banului, Ferești, Bârlad, Băcani, Ivești și Tutova.

Elevii din 12 localități ale județului Vaslui vor începe orele, după vacanța prelungită de primăvară, în format online. După ce scenariul roșu a fost desființat și comasat cu cel galben, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a stabilit ca localitățile cu o incidență a cazurilor de peste 1 la mie să reia cursurile în sistem online. Astfel, dintre cele 450 de localități din întreaga țară cu rata de infectare de peste 1 la mie, 12 sunt din județul Vaslui. Mai exact, potrivit hărții care arată rata de incidență pe țară, realizată prin proiectul de cercetare  Romanian Economic Impact Monitor, localitățile Băcani și Grivița sunt cele cu incidența cea mai mare din Vaslui, cu 2.23‰, urmate îndeaproape de Lunca Banului – 2‰, Ciocani – 1.77‰, Rafaila – 1.54‰, Negrești -1.48‰, Ferești – 1.42‰, Bogdana -1.35‰, Tăcuta – 1.28‰, iar localitățile Bârlad – 1.18‰, Ivești – 1.14‰, Tutova – 1.03‰ au o rată puțin peste 1 la mie. Totuși, indiferent de scenariu, elevii din ciclul primar, cei din clasele V-VII și IX-XI, dar și copiii de grădiniță vor veni la școală fizic până la intrarea în carantină a localității. “Miercuri, 5 mai, vor merge la școală cu prezență fizică absolut toți copiii din grădinițe, toți copiii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare. Pentru elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile în care rata de infectare este sub 1 la mie, și avem la ora actuală aproape 1.800 de localități în care rata de infectare este sub 1 la mie, vor merge de asemenea la școală de miercuri 5 mai, cu prezență fizică. Ceilalți elevi de clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile în care rata de infectare este încă peste 1 la mie vor începe școala miercuri, 5 mai, în sistem online, este vorba de puțin peste 1.400 de localități. Săptămâna viitoare, de luni 10 mai, vor începe școala toți elevii claselor terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a cu prezență fizică indiferent de scenariu”, a precizat Sorin Câmpeanu.
2 COMENTARII

  1. Oameni buni , informati-va ! Presa oficiala este cenzurata si platita sa promoveze “vaccinul” – adica injectiile experimentale care modifica structura genetica in voi… planul lor este sa ne omoare pe toti , genocid !
    Ei – stapanii planetei – sunt oculta mondiala care controleaza bancile mondiale , presa , guvernele lumii – ei – sunt franc masoneria satanista care este infiltrata in toate structurile de putere de pe glob inclusiv in orasul vostru …
    https://www.activenews.ro/

  2. eu zic sa mai dam un spor de COVID 85 % pentru putorile de dascali ,sa le uram spor la pregatire pe bani multi .si tampitilor (rezultatul muncii online ) culegeti dracului sparanghelul cum trebuie

LĂSAȚI UN MESAJ