123 de români s-au trezit cu poliția la ușă pentru că au postat mesaje politice după încheierea campaniei: „Mi-au zis că a contat numărul mare de distribuiri”

Mai mulți români au fost amendați de Poliție cu sume de câte 4.500 de lei pentru postări pe rețele sociale care au constituit „continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia”. Potrivit Ministerului de Interne, au fost constatate 123 de astfel de abateri online. Cei care s-au trezit cu poliția la ușă spun că nu știau că au făcut o ilegalitate.

Bucureșteanul Andrei Boceanu spune că nu e membru al vreunui partid și că n-a știut că legea se aplică și „cetățenilor simpli care scriu pe Facebook”.  După ce a fost amendat cu 4.500 de lei, economistul bucureștean Andrei Boceanu, 41 de ani, povestește ce s-a întâmplat.

„Pe 5 decembrie, în jurul orei 19.30, am auzit bătăi în ușă. Nu așteptam pe nimeni. Am întrebat cine este. «Poliția», mi s-a răspuns. Erau patru persoane, un domn și o doamnă, în uniformă, și doi în civil, între care și subinspectorul care a întocmit procesul verbal”, explică Andrei.

„Fetița mea de 14 ani s-a speriat” „Am fost șocat eu, vă dați seama, darămite fetiță noastră de 14 ani. Micuța s-a speriat, a trebuit s-o liniștesc, dar tot se uita cu coada ochiului, temătoare. Unul dintre polițiști era înarmat”, adaugă. „Multe detalii nu mi-au dat, au fost evazivi. Doar că am încălcat articolul 99, punctul t, din legea cutare”, spune Andrei, apoi încearcă să redea cât mai fidel dialogul. Andrei Boceanu – Sunt singurul pe listă de amendați? De ce mă amendați? Cum m-ați găsit? Ați mai fost la cineva? Polițiști – Ați postat un mesaj de propagandă electorală azi, la ora 11.15. Dacă îl scriați la ora 6.59, înainte de încheierea campaniei, nu era nici o problemă.
Citeşte întreaga ştire: 123 de români s-au trezit cu poliția la ușă pentru că au postat mesaje politice după încheierea campaniei: „Mi-au zis că a contat numărul mare de distribuiri”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ