spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

13 septembrie – Ziua Pompierilor! Porti deschise la 180 de ani de la înfiintarea subunitãtii de pompieri militari din municipiul Bârlad

- Advertisement -

SÃRBÃTOAREA SALVATORILOR…În fiecare an, în ziua de 13 Septembrie, pompierii vasluieni, alãturi de colegii din întreaga tarã, sãrbãtoresc Ziua Pompierilor din România. În acest an, pentru cadrele Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” al judetului Vaslui, sãrbãtoarea are o însemnãtate aparte: aniversarea a 180 de ani de la înfiintarea subunitãtii de pompieri militari din municipiul Bârlad.

În contextul Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situatii de Situatii de Urgentã “Podul Înalt” al judetului Vaslui organizeazã o serie de activitãti destinate celor care doresc a se familiariza cu specificul armei care ne reprezintã. În acest an, manifestãrile vor fi de o mai micã amploare, deoarece o parte dintre pompierii militari vasluieni se vor deplasa în municipiul Bucuresti, unde, în cadrul unei ceremonii militare ce se va desfãsura la Palatul Cotroceni, presedintele României va acorda Drapelul de Luptã Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã “Podul Înalt” al Judetului Vaslui. “Luni, 13 septembrie, subunitãtile de pompieri din Vaslui, Bârlad, Husi, Negresti, precum si punctele de lucru arondate – Murgeni si Ivãnesti – îsi vor deschide portile pentru toti cei care doresc sã se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, sã cunoascã aspecte importante legate de activitãtile, rolul si principalele atributii ale structurilor de interventie. Participantii vor avea ocazia sã vizualizeze tehnica utilizatã de pompierii salvatori în misiunile operative, sã cunoascã mãsurile si modul de comportare pe care trebuie sã le adopte în cazul producerii diverselor situatii de urgentã, dar si sã vizualizeze unele exercitii demonstrative de mânuire a tehnicii si accesoriilor din dotare. Toti cei interesati sunt asteptati sã ne viziteze în intervalul orar 09.00 – 16.00 pentru a se familiariza cu specificul armei pompierilor. În mod obligatoriu, toti cei care doresc sã viziteze subunitãtile de pompieri trebuie sã respecte toate mãsurile de protectie împotriva virusului SARS-Cov-2”, a precizat Marius Stanciu, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.