10 C
Vaslui
02-apr.-2023

13 septembrie – Ziua Pompierilor

- Advertisement -

Sãrbãtorile dedicate Zilei Pompierilor din România au debutat de sãptãmâna trecutã, pompierii vasluieni concurând în întreceri sportive, urmând ca miercuri, 11 septembrie, sã aibã loc un amplu exercitiu care vizeazã înlãturarea efectelor unui presupus seism de mare amplitudine. Vineri, 13 septembrie, ziua în care se împlinesc atât 165 de ani de la bãtãlia din Dealul Spirii, cât, mai ales, 45 de ani de la înfiintarea Grupului Judetean de Pompieri Vaslui, una din primele unitãti de acest gen din tarã, va fi „Ziua Portilor Deschise” la toate subunitãtile apartinând ISU „Podul Înalt” Vaslui.

În fiecare an, în ziua de 13 septembrie, pompierii vasluieni, alãturi de colegii din întreaga tarã, sãrbãtoresc Ziua Pompierilor din România. În acest an, pentru cadrele Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” al judetului Vaslui sãrbãtoarea are o însemnãtate aparte: pe lângã aniversarea a 165 de ani de la bãtãlia din Dealul Spirii, se împlinesc 45 de ani de la înfiintarea Grupului Judetean de Pompieri Vaslui. Manifestãrile dedicate acestui eveniment au debutat sãptãmâna trecutã cu întreceri sportive. Pompieri din toate subunitãtile vasluiene au intrat pentru câteva ore pe teren pentru a concura la tenis de masã, minifotbal, volei si sah. Miercuri, 11 septembrie, se va organiza un exercitiu de amploare, cu forte si mijloace în teren pentru limitarea si înlãturarea urmãrilor unui seism major care a afectat în mod deosebit municipiul Bârlad. Vineri, 13 septembrie, la sediul inspectoratului din municipiul Vaslui, se va organiza o ceremonie militarã. De asemenea, ziua de 13 septembrie este desemnatã Ziua Portilor Deschise, eveniment în cadrul cãruia se va prezenta tehnica din dotarea inspectoratului.

În aceeasi zi, în toate subunitãtile, dar si la Centrul si Punctele de Informare si Pregãtire în domeniul Situatiilor de Urgentã, vasluienii pot vizita punctele de informare preventivã, unde vor primi pliante, brosuri si informatii utile despre regulile de comportare în situatii de urgentã. Cadrele inspectiei de prevenire au pregãtit în acest an pentru copiii prezenti la manifestãri o serie de surprize, printre care si machete special concepute, alãturi de care cei mici se pot fotografia în ipostaza de pompier.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.