spot_img
18.7 C
Vaslui
25-iun.-2024
spot_img

145 de incidente au ”tulburat” alegerile de la Iași. Ce plângeri au făcut alegătorii

- Advertisement -

În urma analizei realizate la nivelul județului Iași cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, vă pot confirma că atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut același climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică.

Potrivit unui comunicat de presă, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Iași au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu obiectivitate și profesionalism în fiecare situație, indiferent de persoanele implicate.

În ziua alegerilor au fost sesizate 145 de incidente, dintre care 19 contravenții și 18 posibile infracțiuni legate de procesul electoral. Dintre acestea, 108 nu s-au confirmat, deci aproape 74,48%.

În ceea ce privește frecvența faptelor sesizate, 7,58% făceau referire la continuarea campaniei electorale, 4,13% la fraudă la vot, un procent tot de 4,13% și în situația falsificării documentelor și evidențelor electorale, iar 2,06% dintre sesizări au fost despre posibile infracțiuni de corupere a alegătorilor…https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/145-de-incidente-au-tulburat-alegerile-de-la-iasi-ce-plangeri-au-facut-alegatorii–1644303.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.