15 ani de închisoare pentru violatorul “Creangã” din Armãsoaia

CONDAMNAT…Sentintã grea pentru Alexandru Gabriel Iosub, violatorul în serie de la Armãsoaia. Instanta a decis condamnarea acestuia la 15 ani de închisoare si l-a obligat sã plãteascã 25.000 de lei, daune morale victimelor. Iosub a ajuns dupã gratii dupã ce, în 2019, a luat o minorã de 14 ani de la un bar din localitate, chiar de sub ochii tatãlui ei, ademenind-o cu o înghetatã. A dus-o la marginea satului unde a profitat de ea. Alexandru Iosub era cunoscut în sat ca fiind o persoanã periculoasã, dupã ce în 2009 a violat o femeie în vârstã de 40 de ani, chiar sub ochii sotului ei, care zãcea la pâmânt dupã ce a fost bãtut de agresor. În plus, pe durata anchetei deschise, politistii vasluieni au aflat cã bãrbatul ar fi profitat si de sora sotiei lui, o minorã în vârstã de doar 13 ani.

Un violator în serie, recidivist, si-a primit, nu de mult, pedeapsa pe care o merita. Si asta dupã ce judecãtorii au decis sã-l condamne la 15 ani de închisoare si l-au obligat sã plãteascã 25.000 de lei, daune morale victimelor. De asemenea, Gabriel Alexandru Iosub, din Armãsoaia, comuna Pungesti, a fost obligat sã plãteascã si 1.000 de lei, cheltuieli judiciare. Dupã ce a ajuns în fata judecãtorilor, Iosub a sperat sã scape cu o pedeapsã mai blândã si sã iasã repede de dupã gratii. Si-a recunoscut fapta si a ales sã fie judecat dupã procedura simplificatã. Numai cã instanta a tinut cont de trecutul lui Iosub dar si de faptul cã, pânã a ajuns sã fie arestat, a mai violat douã minore, una de 14 ani si cealaltã de 13 ani. Sase ani a stat închis Alexandru Iosub dupã ce, în anul 2009, si-a bãtut joc de o femeie chiar sub ochii sotului ei. Înainte de a profita de victimã, agresorul i-a bãtut bãrbatul apoi l-a pus sã se uite cum o siluieste pe biata femeie. În 2015, Iosub a iesit din penitenciar si toatã lumea credea cã anii de temnitã l-au dat la brazdã. Imediat dupã eliberare, acesta s-a cãsãtorit si si-a întemeiat o familie. În prezent are trei copii. Nimic din toate acestea nu l-a linistit, din pãcate.

Iosub a luat minora de 14 ani, de sub ochii tatãlui sãu

În timp ce era la barul din sat, Iosub a intrat în conversatie cu o minorã de 14 ani, care era însotitã de tatãl ei. Când au iesit afarã, i-a smuls fetei telefonul, apoi s-a urcat în cãrutã si s-a fãcut nevãzut. Cei trei s-au intersectat mai târziu, la o cismea din sat, iar tatãl fetei i-a cerut acestuia sã înapoieze telefonul. Tânãrul a refuzat, ba mai mult, a urcat-o pe minorã în cãruta lui, apoi a dus-o la marginea satului si a violat-o. Imediat dupã incident, adolescenta le-a povestit pãrintilor ce s-a întâmplat. A doua zi, bãrbatul a fost prins de politisti si dus la audieri. Pe timpul anchetei, oamenii legii au mai aflat cã Alexandru Iosub ar mai fi abuzat sexual, în repetate rânduri, o altã minorã. Este vorba despre sora sotiei lui, o copilã în vârstã de doar 13 ani. Medicii au confirmat agresiunea în cazul fetei de 14 ani violate. Trimis acum dupã gratii, Iosub a avut si sustinãtori, în perioada petrecutã în arest preventiv. Sotia lui, o tânãrã în vârstã de 20 de ani, nu a crezut în vinovãtia bãrbatului ei, chiar dacã acesta era recidivist. “Am fost la el, pe arest, dar n-am putut sta de vorbã. Înainte sã-l ia politia, l-am întrebat dacã a profitat de fata aia, dar mi-a zis cã nu, cã-s doar vorbe prin sat. Mi-a spus cã nu a profitat nici de fata aia, nici de sora mea. Îl cred pentru cã nu e în stare de asa ceva. Avem doi copii împreunã, al treilea e pe drum, mâine dacã se întoarce acasã eu îl iert pentru cã e un om si un tatã bun”, declara, la acea vreme, sotia violatorului. De acelasi sentiment de iertare este încercatã si soacra bãrbatului, chiar dacã trecutul lui este unul plin de antecedente. “Din ce am auzit si noi de la oamenii din sat, ar fi violat fata ceea, dar noi nu am fost cu dânsul ca sã fim siguri. Nu stim ce sã mai credem pentru cã el a mai fãcut puscãrie pentru asa ceva. Nu pot sã bag mâna în foc, dar din moment ce politia are toate datele si informatiile, se poate sã fie adevãrat. Din ce mi-a spus fata mai micã, si-ar fi bãtut joc si de ea. Nu l-am crezut în stare de asa ceva pentru cã am tinut foarte mult la dânsul, ca la propriul meu copil. Dupã ce a iesit din puscãrie, pãrea cã s-a cumintit. În ultimul timp nu aveam ceartã cu dânsul, ne întelegeam foarte bine. Mama lui a murit când el era în puscãrie, de asta ne-am si atasat de el. Am zis ca mãcar sã aibã un sprijin din partea cuiva. Nu l-am crezut în stare de asa ceva, mai ales cã a mai fãcut-o o datã, stia cât a avut de tras cât a stat închis. Am zis cã poate s-a linistit. Era om de casã, harnic, se ducea sã munceascã acolo unde era chemat. A fost si la pãdure, si la Vaslui la un depozit, pãrea cã s-a dat pe brazdã”, povestea Iulia Moraru, soacra violatorului.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ