spot_imgspot_img
spot_img
0.1 C
Vaslui
07-dec.-2023

15 poliţişti şi vameşi de la Siret, arestaţi preventiv de CAB

- Advertisement -

Curtea de Apel Bucureşti a decis, in aceasta dimineata, arestarea preventivă a 15 poliţişti de frontieră şi vameşi, reţinuţi în cursul nopţii de procurorii anticorupţie în cazul de corupţie de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Potrivit unor surse judiciare, în cursul zilei de vineri, procurorii ar urma să decidă, la finalul audierilor, dacă vor înainta instanţei de judecată propuneri de arestare preventivă şi pentru celelalte persoane acuzate de corupţie şi contrabandă cu ţigări.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au început joi audierea persoanelor implicate în acest caz, declaraţiile în faţa anchetatorilor durând toată noaptea.

Între timp, au mai fost reţinuţi şi alţi poliţişti şi vameşi, însă audierea persoanelor acuzate de corupţie la Vama Siret continuă şi vineri dimineaţa.

Peste 60 de poliţişti de frontieră şi vameşi, ridicaţi de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pentru fapte de corupţie şi contrabandă cu ţigări, au fost aduşi pentru audieri, joi, la sediul DNA din Bucureşti.

Procurorii DNA şi ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) au declanşat o amplă operaţiune, joi dimineaţă, fiind efectuate câteva zeci de percheziţii în judeţul Suceava, la domiciliile vameşilor, dar şi la sediul PTF Siret.

Ancheta procurorilor vizează peste 70 de poliţişti de frontieră şi vameşi.

Potrivit unui comunicat al MAI transmis joi AGERPRES, în cadrul Strategiei naţionale de combatere a faptelor de corupţie, Ministerul Administraţiei şi Internelor desfăşoară o serie de acţiuni punctuale menite să ducă la securizarea frontierelor.

„Acţiunea, desfăşurată de structurile specializate ale MAI, sub coordonarea procurorilor DNA, în zona Punctului de Trecere a Frontierei Siret, face parte din planul de măsuri dispus la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru eficientizarea acţiunilor de prevenire şi combatere a faptelor de corupţie în rândul personalului. Acţiunea comună a fost demarată în urmă cu mai mult timp, fiind angrenate efective ale Direcţiei Generale Anticorupţie, Poliţiei Române, Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră Române, cu sprijinul informativ al Serviciului Român de Informaţii”, se arată în comunicat.

Sursa citată mai menţionează că la nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse măsurile necesare pentru asigurarea continuităţii formalităţilor de control la trecerea frontierei în PTF Siret, iar activităţile specifice se desfăşoară normal în prezent, nefiind afectată securizarea frontierelor.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.