1.4 C
Vaslui
05-dec.-2022

150 de poliţişti chemaţi la muncă pentru prinderea criminalului

- Advertisement -

Umbland din om în om cu portretul robot şi stand de vorbă cu preoţii, anchetatorii au reuşit să ajungă la Florentin Puşcoiu, care avea dosar penal de anul trecut pentru port de armă albă * cu toate că au prins criminalul, cititorii noştri îi critică pe oamenii legii * „într-o reşedinţă în care aleşi calcă pe covorul roşu pentru a depune jurămantul spre binele poporului, vine un apucat într-un loc sfant, cu o armă albă şi atacă trimisul lui Dumnezeu”, scrie un cititor revoltat pe site-ul ziarului nostru

154 de poliţişti şi 28 de jandarmi au fost angrenaţi în activităţile desfăşurate pentru prinderea celui care i-a luat viaţa părintelui Tudor Marin chiar în biserica în care slujea. Pentru ca autorul să fie prins în timpul cel mai scurt, Inspectoratul General al Poliţiei Romane a decis să trimită la Focşani o echipă de la Direcţia Investigaţii Criminale. „Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, specialiştii din cadrul Serviciului Omoruri-Direcţia de Investigaţii Criminale-I.G.P.R. s-au deplasat în municipiul Focşani şi au acordat sprijin de specialitate în vederea valorificării urmelor ridicate de la faţa locului şi în vederea identificării principalului suspect în cazul omorului”, spune inspectorul Bogdan Toader, de la poliţia vranceană. Chiar dacă anchetatorii au refuzat să ofere date referitoare la modul în care a fost prins principalul suspect, probele ridicate de la faţa locului dar şi declaraţiile martorilor au fost foarte importante. Cum Florentin Puşcoiu avea pe numele său un dosar penal din luna noiembrie 2011, profilul său figura în evidenţele poliţiei. Unii dintre tinerii din cartierul Sud, de unde a fost ridicat de poliţiştii, susţin că acesta este autorul mesajelor „Vine ISUS”, care au apărut pe mai multe blocuri din oraş. Tanărul locuia singur în apartamentul părinţilor din Sud. Familia se mutase la Boţîrlau, după desele certuri cu fiul. „Nu îi plăcea să facă nimic. Doar cerea bani de la părinţi şi dacă nu-i dădeau era în stare de orice”, ne-au spus vecinii familiei Puşcoiu.

Poliţiştii, criticaţi de cititorii Ziarului de Vrancea

Incidentul sangeros de sambătă, petrecut chiar în centrul oraşului, a îngrozit mulţi oamenii. Focşănenii nu se mai simt în siguranţă, în condiţiile în care chiar în centrul oraşului a avut loc o asemenea tragedie. Deşi Focşaniul a fost „declarat” de autorităţile locale ca fiind un oraş sigur, iată că langă clădirile administraţiei judeţene şi municipale se întamplă o mare tragedie, unică la nivel naţional. „Într-o reşedinţă de judeţ, în care aleşi calcă pe covorul roşu pentru a depune jurămantul spre binele poporului, în plin centrul unui municipiu fără gardieni publici, într-o zonă rezidenţială, aglomerată la ora crimei, aceştia fiind ocupaţi cu ridicările auto, sau cu vanătoarea conducătorilor auto contravenienţi, vine un apucat, într-un loc sfant, cu o armă albă şi atacă trimisul lui Dumnezeu”, scrie un cititor, care se semnează pro eutanasia, pe site-ul ziarului. Florentin Puşcoiu avea dosar penal întocmit din luna noiembrie 2011. Cititorii ziarului critică că poliţia nu a luat măsuri mai severe împotriva acestuia încă de atunci. „Dacă a sesizat că autoritătile au lăsat fapta sa în necercetare, probabil pentru a se prescrie, acest bezmetic a înţeles că poate să poarte în continuare cuţitele la el şi chiar să meargă în locuri publice pentru a lua vieţile unor semeni….Bine că au cu ce să se ocupe şi lasă astfel de bezmetici cu fapte necercetate şi nesancţionate pe care aceştia le repetă la anumite intervale de timp”, spune un alt cititor, Gore. Alţi cititori au cerut măsuri mai aspre din partea autorităţilor în privinţa portului de arme albe. „Opriţi măcelarii ăştia care poartă cuţite non stop la ei. Daţi o lege care să stopeze portul de arme albe! Să fie pedepsiţi cu închisoare măcar 3 luni dacă sunt găsiţi cu cutiţe la ei”, propune bbb. Focşănenii vor pedepse dure pentru cei care comit astfel de fapte. „Ce bună era pedeapsa cu moartea acum şi pentru cel care l-a omorat pe studentul din Focşani şi pentru ăsta care a ucis un preot în biserică”, spune X, în timp ce Ramona propune ca autorul să fie „tăiat, pus sare pe rană, ars, şi din nou tăiat şi chinuit aşa, dar, nu să moară, ci o viaţă întreagă în chinuri groaznice!”. Vizitatorii site-ului nostru îi critică şi pe procurorii vranceni, care l-au lăsat pe Marian Oprişan să anunţe prinderea criminalului, deşi acest lucru ar fi trebuit făcut de autorităţile competente, în condiţiile în care întreg oraşul intrase în panică.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.