spot_img
17 C
Vaslui
27-iul.-2024
spot_img

180 de calculatoare vor ajunge în Vaslui prin proiectul Dãm Click pe România

- Advertisement -

DONATIE… Peste douã mii de calculatoare reconditionate de cãtre Ateliere Fãrã Frontiere vor fi donate în prima parte a editiei Dãm Click pe România 2024, cãtre 152 de institutii educationale din 37 de judete ale rii. În Vaslui vor ajunge 180 calculatoare care vor fi distribuite cãtre urmãtoarele unitãti de învãtãmânt, respectiv asociatii: Scoala Gimnazialã Prof. Ioan Dãnilã, sat Ghermãnesti, Scoala Gimnaziala „Anastasie Panu” Husi, Scoalã Gimnazialã „Anastasie Fãtu”, C. Ș. E. I. Elisabeta Polihroniade Vaslui, Școala Primarã, sat Grumezoaia, Scoala Gimnazialã George Tutoveanu Bârlad, Scoala Gimnazialã Mihai Eminescu Osesti, Școala Gimnaziala Nr. 1, Sat. Malusteni, Scoala Gimnazialã nr. 1 Sat Pãdureni si Asociatia Filantropia Ortodoxã„- Husi.

Dãm Click pe România este un program al Asociatiei Ateliere Fãrã Frontiere care urmãreste digitalizarea educatiei din România si scãderea decalajului educational prin echiparea cu infrastructurã digitalã a organizatiilor educationale ce activeazã în mediul rural sau urban marginalizat: grãdinite, scoli, licee, organizatii non-guvernamentale sau institutii publice cu caracter social. În urma apelului derulat în perioada 15 Aprilie-12 Mai 2024, 152 organizatii din tarã vor primi un total de 2.000 de calculatoare reconditionate, ajungând astfel la 25.896 de beneficiari.

Laureatii Dãm Click pe România, alesi în urma unui apel de proiecte deschis între 15 Aprilie si 12 Mai

Editia Dãm Click pe România 2024, sustinutã de Kaufland România si OMV Petrom, are douã apeluri de proiecte, iar la finalul editiei, 4.000 de calculatoare vor ajunge la un total de 290 de unitãti scolare si alte organizatii educationale care activeazã în comunitãti defavorizate.

Laureatii Dãm Click pe România au fost alesi în urma unui apel de proiecte deschis între 15 Aprilie si 12 Mai, la finalul cãruia 168 de aplicatii au fost înscrise. Selectarea laureatilor s-a fãcut printr-un proces de jurizare la care au participat în mod voluntar partenerii si echipa programului. Fiecare aplicatie înscrisã a fost notatã între 1 si 10 pe baza unei grile de evaluare unice ce a urmãrit sustenabilitatea, relevanta si impactul donatiei de calculatoare. Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fãrã Frontiere le obtine în calitate de colector autorizat de la companii si diverse organizatii, toate fiind reconditionate de persoanele din grupuri vulnerabile si dezavantajate care lucreazã în educlick, unul dintre atelierele de insertie socio-profesionalã ale asociatiei.

Din 2008, Ateliere Fãrã Frontiere a donat prin programul sãu de donatii peste 26.000 de calculatoare reconditionate în atelierul educlick. În total, 3163 de organizatii educationale au beneficiat de echipamente în ultimii 15 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul scolilor din România.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.