spot_imgspot_img
11.9 C
Vaslui
13-apr.-2024

2.400 de lei falsi, gãsiti în judetul Vaslui

- Advertisement -

Serviciul de Combatere a Crimei Organizate din cadrul IPJ Vaslui a dat de urmele unei retele de traficanti si plasatori de bacnote false. Pânã acum 2.400 de lei falsi au fost gãsiti în diverse locuri din judet, în marea lor majoritate fiind plasati la agenti economici mici.

Politistii din opt judete din tarã sunt pe urmele unei retea de falsificatori de bani care au reusit punerea în circulatie a unor sume importante de bani. La Vaslui, Serviciul de Combatere a Crimei Organizate a depistat, pânã în prezent, 2.400 de lei falsi, în cupiuri de 50, 100 si 200 de lei. Banii au fost plasati prin chioscuri unde diferite persoane veneau si cumpãrau lucruri ieftine si plãteau cu bacnote mari. Astfel de cazuri au fost depistate la Dumesti, Grivita, Vaslui, Husi, Bârlad sau Negresti. “Din câte am reusit sã ne dãm seama, în judetul Vaslui existã cam 5 plasatori ce opereazã. Pe unul dintre ei l-am luat si la întrebãri dar au placa invãtatã si e imposibil sã demonstrãm cã ei sunt plasatorii. În prezent, ne-am decliant competenta si aceasta a fost preluatã de Bucuresti deoarece reteaua actioneazã pe raza a cel putin opt judete (Neamt, Bacãu, Brasov, Ialomita etc), printre care si judetul Vaslui”, a spus comisarul sef Doru Lascu, seful SCCO Vaslui.

Sfatul politistilor: rupeti banii falsi!

Cu acestã ocazie, comisarul-sef Doru Lascu a lansat si un avertisment cãtre populatie: “Este bine ca banii, mai ales cupiurile de 50, 100 si 200 de lei sã fie verificate înainte de a fi încasate de agentii economici. Asta se poate face simplu încercând sã rupã bacnota. Cele originale nu se vor rupe dar cele false, confectionate din hârtie de foarte bunã calitate, sigur se vor rupe. Astfel se pot determina falsitãtile si oamenii se pot feri sã nu fie înselati”, a mai spus Doru Lascu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.