Doi ani de închisoare cu suspendare, pentru tragedia în care un tânãr din Râsesti a murit si alti doi au fost rãniti

VERDICT… Dupã trei ani de la cumplitul accident de la Drânceni, în care Gabriel, tânãrul de 20 de ani din localitatea Râsesti, si-a pierdut viata, prietenul sãu, soferul autoturismului, a fost condamnat. Tânãrul de vârstã apropiatã a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru “ucidere din culpã”, însã pedeapsa i-a fost suspendatã. Va efectua si 60 de zile în folosul comunitãtii si va urma un program de reintegrare socialã. Familia lui Gabriel a dat dovadã de omenie si nu s-a constituit parte civilã în dosar, întrucât, spun apropiatii, stiau cã tragedia a fost la fel de mare pentru toti prietenii care se aflau în masinã în acel moment si nimeni nu a fost rãu-intentionat. Soferul nu bãuse, însã lipsa de exprientã la volan a fost cauza accidentului.

Soferul care a condus autorismul avea si el doar 19 ani la data producerii accidentului si, împreunã cu prietenii sãi, plecau în satul vecin. Tragedia s-a petrecut la iesirea din localitatea Drânceni, spre Ghermãnesti, unde este o curbã destul de dificilã, în care s-au întâmplat de multe ori accidente. Gabriel se afla pe bancheta din spate, alãturi de un alt bãiat, în vârstã de 18 ani. „Echipa operativã  deplasatã la fata locului a constatat faptul cã un tânãr de 19 ani, din localitatea Drânceni, se afla la volanul autoturismului si se deplasa pe directia de mers Albita spre Iasi. Pe un sector de drum situat în afara localitãtii Drânceni, acesta a pierdut controlul autoturismului si s-a rãsturnat în afara pãrtii carosabile, pe partea stângã a directiei de mers. În urma accidentului au fost rãnite douã persoane, pasagere pe bancheta din spate a autoturismului, un bãrbat de 20 de ani, care a decedat la scurt timp dupã ce a fost transportat la spital si un alt tânãr de 18 ani, care a suferit mai multe leziuni si a rãmas internat. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauzã a fost intocmit dosar de cercetare penalã pentru sãvârsirea infractiunilor de ucidere din culpã si vãtãmare corporalã din culpã”, au spus reprezentatii IPJ Valsui, la scurt timp de la apelul fãcut la 112, în seara tragediei, în jurul orelor 21,00.

Familia tânãrului mort nu a vrut niciun ban, însã soferul a fost obligat sã achite cheltuielile cãtre Spitalul Husi, SAJ Vaslui si cheltuielile judiciare cãtre stat

Tânãrul sofer nu consumase bãuturi alcoolice, iar faptul cã a scãpat masina de sub control a fost ca urmare a lipsei de experientã la volan. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru vãtãmare corporalã din culpã si ucidere din culpã. Dosarul a ajuns pe masa judecãtorilor, iar verdictul a fost condamnarea la 2 ani de închisoare cu suspendare a soferului. “A contat foarte mult faptul cã nu era bãut, cã a fost o tragedie ce a lovit în toti care erau în masinã la fel. Erau prieteni, se bucurau si ei de tinerete, mergeau cu totii, ca prietenii. Necazul s-a întâmplat si Gabriel a murit. Sigur cã a fost si va fi o traumã pentru toti, mai ales pentru bãiatul de la volan. Pãrintii lui Gabriel au fost oameni de omenie si nu au cerut bani pentru despãgubiri. Soferul a fost pus însã sã achite 171 de lei, cãtre Spitalul Husi, 1040 de lei, cãtre Serviciul de Ambulantã, dar si 3.500 lei, drept cheltuieli judiciare cãtre stat.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ