spot_imgspot_img
7.6 C
Vaslui
18-apr.-2024

20 de olimpici, eliminati din Bac-ul special, pentru frauda

- Advertisement -

Sesiunea speciala a Examenului National de Bacalaureat, destinata sportivilor de performanta si olimpicilor internationali, a inregistrat azi primele “victime”. Din cei 878 de participanti la proba scrisa de limba si literatura româna, 20 au fost eliminati pentru frauda si tentativa de frauda.

“Au fost prinsi cu fituici sau cu telefoanele mobile”, a declarat Nicu Harasemciuc, vicepresedinte al Comisiei Judetene de Bacalaureat, referitor la cei 20 de eliminati. La subiectul numarul I, candidatii au avut de analizat din punct de vedere gramatical, lexical si semantic poezia “Melodie povestita”, de Nichita Stanescu. La subiectul al doilea li s-a cerut sa scrie un text argumentativ de 150 – 300 de cuvinte, despre bunatate, pornind de la ideile sugerate de afirmatia lui Nicolae Iorga

“Bun cu adevarat e numai acela care nu lasa a se savirsi raul imprejurul lui. Adevarata bunatate e viteaza”. Pentru cel de-al treilea subiect, candidatii au avut de redactat un eseu de doua – trei pagini, in care sa prezinte “particularitatile de constructie a unui personaj dintr-un text dramatic studiat”. Cum era de asteptat, dificultatea subiectelor a fost interpretata diferit de candidati, in functie de cit mult sau de putin a studiat fiecare pentru acest examen.

“Puteam alege intre «Iona» si «O scrisoare pierduta». Eu am ales sa scriu despre Zaharia Trahanache. Mie mi s-a parut usor, ca am invatat”, a declarat la iesirea din examen oradeanca Bianca Lazar Fazecas, campioana mondiala la aruncarea ciocanulului. Nu de aceeasi parere au fost colegi ai sai, de la atletism, din alte judete ale tarii, care au caracterizat subiectele drept “grele”.

Anul acesta sesiunea speciala a Examenului National de Bacalaureat se desfasoara, in premiera, in Bacau, la Colegiul National Pedagogic “Stefan cel Mare” si Colegiul Tehnic “N.V.Karpen”, unde au fost repartizati cei peste 800 de candidati din intreaga tara. Astazi, absolventii de clasa a XII-a ramasi in examen vor sustine proba scrisa obligatorie a profilului.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.