spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-oct.-2023

200 milioane de lei/lunã pentru o cofetãrie!

- Advertisement -

Rãzboi pe spatiile din Piata Centralã a Vasluiului:

LICITATII Dupã o sãptãmânã de licitatii, conducerea primãriei Vaslui se poate declara multumitã de sumele obtinute pentru închirierea spatiilor în Piata Centralã a orasului, care va fi inauguratã la începutul lunii august, cel mai probabil. Pentru multe dintre spatiile comerciale, în urma licitatiilor, s-au obtinut preturi de trei-patru ori mai mari decât se propusese, în urma unor adevãrate bãtãlii purtate între firmele interesate sã deschidã magazine în cea mai nouã si mai modernã piatã a orasului. S-a ajuns si la sume record, conform unor informatii neoficiale. Pentru un spatiu de 100 mp care ar urma sã fie folosit pentru deschiderea unui magazin de brutãrie-patiserie, s-a pornit de o sumã de 40 de milioane lei vechi pe lunã pentru spatiu si, dupã o luptã acerbã între firmele participante, s-a ajuns la… 200 milioane lei vechi pe lunã. “Nu vã pot confirma sau infirma aceastã sumã. O sã vã spunã dl. primar sãptãmâna viitoare, probabil va fi o conferintã de presã în care se vor anunta rezultatele acestor licitatii”, a spus viceprimarul Sorin Radu. Trebuie spus cã ambii viceprimari au avut câte 20 de spatii comerciale, pentru care au organizat licitatii, începând de luni dimineatã si pânã vineri dupã-amiazã.

Viceprimarii Sorin Radu si Daniel Neacsu au organizat si coordonat licitatiile pentru cele 40 de spatii comerciale din Piata Centralã a orasului, începând de luni si pânã vineri dupã-amiazã. Desi primãria ar fi dorit sã inaugureze aceastã piatã modernã la finele lunii iulie, mai sunt câteva detalii de pus la punct, legate de infrastructurã, asa cã deschiderea pietii va fi reprogramatã pentru prima jumãtate a lunii august. Asearã, s-a tras linia si s-a constatat cã mai sunt opt spatii comerciale care nu au fost adjudecate, fie pentru cã nu au fost firme interesate, fie nu s-au respectat conditiile de închiriere puse de primãrie. Este vorba de spatii comerciale pentru vânzarea de produse de panificatie si lactate, pentru care se anuntã o luptã acerbã sãptãmâna viitoare, când se vor relua licitatiile. “Preturile de închiriere au fost cele stabilite de Consiliul Local, 50 lei/mp pentru magazinele de carne si produse din carne, respectiv 40 lei/mp pentru restul spatiilor comerciale. A fost concurentã destul de mare pe unele spatii, chiar si 5-6 firme care au oferit preturi cât mai mari, pentru a închiria acele spatii”, a spus Daniel Neacsu, viceprimarul Vasluiului. La comisia de licitatie condusã de Neacsu s-au înregistrat deja douã contestatii, însã cel mai probabil contestatarii vor pierde.

Sorin Radu: “Am obtinut sume foarte bune la bugetul local”

La comisia condusã de celãlalt viceprimar, Sorin Radu, au mai rãmas câteva spatii nealocate, pentru lactate si vânzare flori. “S-au obtinut mai multi bani decât crezusem cã vom scoate la aceste licitatii. A fost si este în continuare un interes foarte mare pentru spatiile comerciale din Piata Centralã, se vor închiria cât se poate de repede si spatiile rãmase libere, sunt convins de asta. Au fost situatii în care au fost si câte opt ofertanti. Vom relua lunea viitoare anunturile de licitatii pentru spatiile rãmase libere si cred cã în 15 zile vom relua procesul de licitatie, poate chiar si mai devreme”, a explicat viceprimarul Radu. Acesta nu a putut confirma informatia conform cãreia la comisia condusã de el s-a dus o luptã între mai multe firme pentru o cofetãrie-patiserie, iar de la 40 milioane lei vechi pe lunã pentru un spatiu de 100 mp s-a ajuns la o cifrã uriasã: 200 milioane lei/lunã. “Nu vã pot confirma, nici infirma. Veti afla de la dl. primar concluziile privind licitatiile”, a mai explicat Sorin Radu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.