15.5 C
Vaslui
24-mart.-2023

210 de absolventi, pe cale sã se angajeze!

- Advertisement -

Bursa locurilor de muncã pentru absolventi

ANGAJARE Bursa locurilor de muncã pentru absolventi desfãsuratã ieri a fost un succes, 240 de locuri de muncã fiind puse la dispozitia absolventilor de un numãr de 52 de angajatori, 210 persoane fiind selectate în vederea angajãrii.

În cadrul Bursei locurilor de muncã pentru absolventi, organizatã vineri, 26 septembrie, de cãtre Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã Vaslui, persoanele care doresc sã se angajeze au avut de ales dintr-un numãr de 240 locuri de muncã puse la dispozitie de 52 agenti economici din judet. Actiunea s-a desfãsurat concomitent în Vaslui, Bârlad si Husi, începând cu ora 9.00. La bursa organizatã anul acesta pentru absolventii promotiei 2014 au participat 1237 de persoane aflate în cãutarea unui loc de muncã, din care 711 absolventi ai promotiei 2014. Au fost selectati în vederea încadrãrii un numãr de 210 de absolventi. “În acest sens, multumim tuturor agentilor economici pentru sprijinul acordat, în demersul initiat de AJOFM Vaslui, de a veni cu solutii concrete, reale pentru persoanele aflate în cãutarea unui loc de muncã. Aceastã mãsurã activã promovatã de AJOFM Vaslui s-a adresat în special absolventilor de orice formã de învãtãmânt, dar este deschisã oricãrei persoane care se aflã în cãutarea unui loc de muncã. Participarea, atât a reprezentantilor agentilor economici cât si a persoanelor în cãutarea unui loc de muncã a fost gratuitã”, a declarat Daniel Olteanu, director executiv al AJOFM Vaslui. Dintre cei 1649 agenti economici din judet contactati de cãtre AJOFM Vaslui, în vederea identificãrii cererii de fortã de muncã, au confirmat participarea la bursã 52 care au oferit 240 locuri de muncã vacante. La Vaslui 22 firme au oferit 103 locuri de muncã disponibile, la Bârlad 8 firme cu 63 posturi si la Husi 22 firme au oferit 74 posturi. Dintre acestea, 2 locuri de muncã se adresau persoanelor cu studii superioare si 238 persoanelor fãrã studii superioare. Printre meseriile cele mai solicitate s-au numãrat: functionar economic si secretarã, pentru persoanele cu studii superioare, iar pentru persoanele fãrã studii superioare oferta a fost formatã din tehnician alimentatie publicã, vânzãtor, amanetar, mãcelar, patiser, ospãtar, bucãtar, agent asigurãri, tâmplar, sofer, operator confectioner articole din textile, manipulant mãrfuri si altele. În baza protocolului încheiat între Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice si Ministerul Educatiei, Cercetãrii, Tineretului si Sportului, la bursa locurilor de muncã au fost invitati sã participe si elevii claselor a XII-a din cadrul liceelor din judet, actiunea organizatã de AJOFM Vaslui oferindu-le viitorilor absolventi posibilitatea unui prim contact cu piata muncii.

Oportunitãti europene pentru persoanele aflate în cãutarea unui loc de muncã

Absolventilor prezenti la Bursa locurilor de muncã le-a fost prezentatã o scurtã descriere a proiectului “YES – Young Europeans Startup”, proiect finantat de Comisia Europeanã, prin Programul “Învãtare pe Tot Parcursul Vietii – Grundtvig Parteneriate pentru Învãtare”. Proiectul are ca parteneri institutii din Republica Cehã, Grecia, Italia, Marea Britanie, Turcia si România si ca parteneri locali, Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, Centrul Judetean de Resurse si Asistentã Educationalã Vaslui, 11 licee si agenti economici din judetul Vaslui. Proiectul, prin obiectivele, activitãtile sale si procesul de învãtare vizat, încearcã sã sprijine tinerii între 16-30 ani din tãrile partenere, din interiorul si din afara UE (considerând Turcia tarã candidatã) sã fie mai bine pregãtiti pentru viata profesionalã si socialã, echipându-i cu noi cunostinte, competente si abilitãti în domeniul educatiei antreprenoriale, dezvoltându-le creativitatea si spiritul inovativ pentru a putea valorifica oportunitãtile financiare si economice oferite de programele UE pentru IMM-uri (inclusiv startups). Proiectul încearcã sã rãspundã nevoilor comune ale tãrilor partenere, derulând cursuri de formare în domeniul înfiintãrii unor mici afaceri, întâlniri cu oameni de afaceri de succes, o competitie de planuri de afaceri, conferinte de informare despre piata muncii europeanã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.