spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
23-feb.-2024

22 de ani de închisoare pentru o asistentă acuzată de uciderea unui copil

- Advertisement -

Asistenta maternală din Bistriţa, Marcela Făgărăşanu, acuzată că în 2008 a ucis un copil în vârstă de 4 ani pe care îl avea în grijă, a fost condamnată definitiv la 22 de ani de închisoare, printr-o deciziei a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis vineri să caseze în parte hotărârea Curţii de Apel Bacău, care a dispus reducerea pedepsei la care a fost condamnată Marcela Făgărăşanu, de la 22 de ani de închisoare, cât a dispus Tribunalul Neamţ, la judecarea pe fond a dosarului, la 16 ani de închisoare. Astfel, Făgărăşanu va executa 22 de ani de închisoare. Totodată, femeia a fost obligată să plătească mamei naturale a copilului de patru ani pe care îl avea în grijă, Sunita Rostaş, 15.000 de lei daune materiale şi 100.000 de lei daune morale. Decizia ÎCCJ este definitivă.

Prima decizie în cazul asistentei maternale a fost luată pe 22 decembrie 2009, de magistraţii Tribunalului Neamţ, care au dispus o pedeapsă cu închisoare de 22 de ani de închisoare, precum şi daune materiale şi morale de 115.000 de lei. Hotărârea a fost atacată cu apel, iar Curtea de Apel Bacău a redus, în luna mai, pedeapsa la 16 ani de închisoare cu executare, însă a menţinut celelalte dispoziţii ale instanţei de fond.

Fiul în vârstă de patru ani al Sunitei Rostaş, aflat în îngrijirea asistentei maternale Marcela Făgărăşeanu, a murit pe 21 august 2008, în urma necropsiei, medicii stabilind că moartea copilului ar fi survenit în urma unei asfixii mecanice cu resturi de mâncare. Cu toate acestea, pe corpul micuţului au fost descoperite, la momentul respectiv, numeroase semne de violenţă. La momentul demarării anchetei, în vara anului 2008, criminaliştii bistriţeni declarau că trupul neînsufleţit al copilului era brăzdat de răni şi traumatisme provocate cu tot fel de obiecte şi chiar cu ţigara. Mai mult, rănile constatate de legişti aveau o vechime de până la şase luni.

Marcela Făgărăşanu, asistentul maternal acuzat de crimă, a fost acuzată că i-a produs rănile copilului cu un obiect ascuţit, cel mai probabil foarfece. Anchetatorii au stabilit că femeia, pe care vecinii o descriu ca având probleme grave cu alcoolul, a îndepărtat cu foarfecele plăgile de pe trupul copilului care supurau, sperând ca în acest fel infecţia să nu se extindă. Aşa s-ar explica de ce micuţului îi lipsea o bucată dintr-o ureche şi o altă bucată de la nivelul organelor genitale.

realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.