240 de ani de închisoare în dosarul „Şpagă în Vama Siret”


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat ieri în dosarul „Şpagă în Vama Siret”, iar majoritatea celor trimişi în judecată acum aproape patru ani au primit pedepse cu executare. Magistraţii instanţei supreme au respins apelurile declarate de cei 62 de poliţişti de frontieră, dar au admis apelul formulat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În consecinţă, au fost majorate toate pedepsele, iar în cele mai multe situaţii magistraţii au considerat că inculpaţii trebuie să execute pedepsele în regim penitenciar. Judecătorii au reţinut în sarcina poliţiştilor de frontieră şi infracţiunea de constituire a unui grup infracţional, faptă pentru care fuseseră achitaţi la Curtea de Apel Suceava. În consecinţă, cele mai multe dintre condamnări sunt de 5 ani cu executare, toate pronunţate pentru infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat. Cele mai uşoare condamnări sunt de 2 ani de închisoare cu suspendare.
În total, au primit condamnări cu executare 48 de poliţişti de frontieră, în frunte cu comisarul-şef Aurel Anea. Toţi au primit câte 5 ani cu executare, ceea ce înseamnă un total de 240 de ani de ani de privare de libertate.
În cazul celor patru lucrători vamali trimişi în judecată pedepsele au rămas cele de la Suceava, câte 5 luni cu suspendare.

sursa: https://www.monitorulsv.ro/Local/2015-03-18/240-de-ani-de-inchisoare-in-dosarul-Spaga-in-Vama-Siret
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ