spot_img
25.1 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

244 de locuri la liceu pentru elevii cu CES si cei de etnie romã

- Advertisement -

SEPARATI… Elevii cu cerinte educationale speciale (CES) si cei de etnie romã au locuri speciale la liceu. Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, în judet sunt 244 de locuri alocate acestora, 122 pentru elevii cu CES, iar 122 pentru elevii romi. Cele mai multe locuri sunt la Liceul „Mihai Eminescu” Bârlad, specializarea Stiinte ale naturii – patru locuri pentru fiecare categorie. Câte trei locuri pentru fiecare categorie de elevi au fost alocate urmãtoarelor unitãti de învãtãmânt: Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Husi (specializarea Agriculturã), Colegiul „Cuza Vodã” Husi (specializarea Stiinte ale naturii), Liceul cu Program Sportiv Vaslui si Liceul Tehnologic „Marcel Guguianu” (specializarea Stiinte sociale).

Elevii de etnie romã vor putea cere eliberarea recomandãrilor scrise de apartanentã la etnie pe 21 iunie. Tot pe 21 iunie pãrintii trebuie sã depunã si sã înregistreze documentul la unitatea de învãtãmânt de provenientã în vederea înscrierii elevilor pe locurile speciale pentru romi. Pe 25 iunie se va desfãsura prima probã la Evaluarea Nationalã, cea la Limba si literatura românã, iar pe 27 iunie, proba la Matematicã. Completarea optiunilor în fisele de înscriere pe locurile speciale se va desfãsura loc în perioada 15-16 iulie. Pe 18 iulie va avea loc repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru rromi si comunicarea rezultatelor candidatilor prin afisarea la sediul si pe site-ul inspectoratului scolar. Repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru rromi se face computerizat într-o sesiune distinctã, în ordinea descrescãtoare a mediei de admitere si pe baza optiunilor completate în fisa de înscriere. Candidatii nerepartizati pe locurile distinct alocate candidatilor cu CES, precum si cei care au fost repartizati dar care solicitã, în scris, renuntarea la locul pe care au fost repartizati, pot solicita si primi o nouã fisã de înscriere pentru a putea participa la prima etapã de repartizare computerizatã si admitere în învãtãmântul liceal pentru candidatii din seria curentã, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani pânã la data începerii cursurilor anului scolar 2024-2025.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Parte din elevii cu CES, nu fac fata cerintelor invatamantului tehnic. Ex.concludent…. la domeniul transporturi una din discipline este conducerea automibilului…. la care se face fisa medicala .. elevul nu corespunde…. si nu face modulul…. atunci este repetnt… asa ca???? La repartizare tineti cont de nivelul cerintelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.