spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

260.000 euro, despăgubiri record, pentru rudele unei femei ucise de un șofer care a scăpat mașina de sub control

- Advertisement -

SURPRINZĂTOR… Rudele unei femeie din Ghermănești, ucisă de un tânăr teribilist, într-un accident produs în luna martie a anului 2019, au primit despăgubiri record, în urma tragediei! Firma de asigurări Euroins, prin Fondul de Garantare a Asiguraților, va trebui să dea în total nu mai puțin de 260.000 euro soțului, copiilor, nepoților, dar și surorilor femeii, constituiți cu toții părți civile. Autorul accidentului, un tânăr de 24 de ani la data comiterii faptei, a fost condamnat la închisoare cu executare, pentru 3 ani și 2 luni. Sentința a generat păreri împărțite, însă cei mai mulți cred că severitatea judecătorilor nu poate decât să ajute ca șoferii teribiliști să ia aminte de consecințe. În privința șoferului, unii consăteni spun că acesta este un tânăr serios, care a avut un teribil ghinion în ziua tragediei, când a intrat în plin în grupul de oameni de pe marginea drumului. Anchetatorii însă nu sunt de aceeași părere, întrucât spun că la testarea alcoolscopică, acesta avea o alcoolemie de 0,43 g/l în sânge.

Tragedia s-a produs pe 31 martie 2019 și a fost nevoie să treacă patru ani de zile, pentru ca instanța să ajungă la o concluzie. Tânărul șofer, care atunci avea 24 de ani, a scăpat mașina de sub control, au spus martorii, intrând în plin într-un grup de oameni. Era duminică, iar în centrul satului se adună mulți oameni, ceea ce a făcut ca tragedia să se petreacă în prezența multor martori. Vehiculul scăpat de sub control a intrat în plin în grupul de persoane, rănind două persoane, iar una dintre ele, o femeie în vârstă de 53 de ani, fiind în stare deosebit de gravă. În ciuda eforturilor medicilor, ea nu a mai putut fi salvată, survenind decesul. Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore, dar luându-se în calcul că nu mai avea antecedente penale, s-a decis cercetarea sa în stare de libertate pentru „omor din culpă” și „ucidere din culpă”.

„Toleranța manifestată de magistrați de-a lungul timpului față de șoferii responsabili de omor din culpă a adus situația în această etapă”

După patru ani de zile, procesul penal a ajuns la final și verdictul a fost unul care a vizat condamnarea la închisoare în regim de detenție pentru șoferul acum în vârstă de 28 de ani. Ovidiu Chiparcă va trebui să execute 3 ani, 2 luni și 20 de zile după gratii. De asemenea, pentru cele nouă persoane, rude ale femeii omorâte, constituite părți civile în dosar, instanța a decis să dea despăgubiri morale deloc de neglijat. Mai exact, soțul victimei a primit 50.000 de euro – despăgubiri morale, și 4230 lei – despăguburi materiale; pentru cei trei fii ai femeii s-au acordat câte 40.000 euro de fiecare; pentru mama decedatei s-a dispus acordarea a 30.000 euro, iar pentru fiecare dintre cele două surori ale victimei s-au dispus despăgubiri de câte 20.000 euro. Cei doi nepoți vor primi și ei câte 10.000 de euro, fiecare. Acești bani vor fi dați de firma de asigurări Euroins, dar cum aceasta a intrat în faliment, sumele vor fi date de Fondul de Garantare a Asiguraților. Trebuie spus că aceasta este hotărârea de fond, iar șoferul condamnat, ca de altfel orice parte nemulțumită, are posibilitatea ca în termen de 10 zile să formuleze Apel. „Iresponsabilitatea la volan, manifestată fie prin consumul de alcool, de substanțe interzise, sau chiar prin însuși comportamentul acesta teribilist, sfidător în trafic, trebuie corectat prin sancțiuni cât mai drastice din partea instanțelor de judecată. Toleranța manifestată de magistrați de-a lungul timpului față de șoferii responsabili de omor din culpă a adus situația în această etapă. Au fost ani întregi în care cei care omorau oameni nevinovați pe drum, primeau pedeapsă cu suspendare. Am avut un proces în care, apărând o victimă a unui accident rutier, rămasă din fericire în viață, a trebuit să explic ce căuta victima la acea oră pe strada respectivă. E posibil? În ultimul an parcă am văzut la instanță o altă abordare, ceea ce sperăm să se perpetueze. Mai este acum și legea „Anastasia” care vine cu niște prevederi mult mai clare și mai ferme în privința teribiliștilor din trafic”, spun avocații.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Cica 3 ani este severitate … ar trebui minim 25 de ani pentru o viata de om , fara eliberare conditionata , sau chiar pedeapsa cu moartea pentru ucidere.

  2. Pecheanu care a furat banii din primăria Drânceni timp de trei mandate justiția nu ia dat nici măcar o zi de pușcărie .Acest tânăr care a avut ghinionul in acea zi ia dat pușcărie de parca se mai întoarce mortul înapoi .
    Rudele decedatei sunt mulțumite că le da firma aceea despăgubiri .

    • Ghinionul? A avut ghinion că a băut și s a urcat la volan? Mortul era vinovat că era acolo când bizonul beat făcea cascadorii,nu? ” I a dat” putina pușcărie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.