spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

30.000 de lei de la Guvern, pentru husenii cãrora le-au ars locuintele!

- Advertisement -

VESTE BUNÃ Primul ajutor concret pentru victimele incendiului de la Husi a venit: Guvernul, printr-o hotãrâre aprobatã în sedinta din 15 mai, a decis ca, în sprijinul acestor oameni, sã aloce suma de 30.000 de lei. Pânã la primirea banilor însã, mai dureazã putin, deoarece trebuie ca hotãrârea sã fie publicatã în Monitorul Oficial.

„Guvernul a adoptat o Hotãrâre pentru sprijinirea unui numãr total de 6 familii cu domiciliul în judetul Vaslui, care se aflã în situatie de necesitate cauzatã de incendiul produs într-un bloc de locuinte din municipiul Husi. Ajutoarele de urgentã vor fi în sumã totalã de 30.000 lei”, s-a mentionat în informarea pentru presã, privind actele normative, incluse pe agenda sedintei din 15 mai, a Guvernului României. Demersurile autoritãtilor locale, ale Prefecturii si AJPIS, mai cu seamã, se concretizeazã astfel în acest prim ajutor bãnesc. Suma ce va reveni fiecãrei familii este de 5000 de lei. „La necazul nostru, chiar nu mai suntem în mãsurã sã mai apreciem dacã este mult sau putin. Când nu mai ai nimic, nici mãcar o lingurã sau o canã de bãut apã, orice ajutor înseamnã, fãrã îndoialã, mult si trebuie sã multumim pentru implicare”, au spus, la aflarea vestii, cei nãpãstuiti de puternicul incendiu, declansat la blocurile complexului de locuinte de pe strada „N. Cisman”.

„Guvernul a reactionat repede si asta este un lucru foarte bun”!

În prezent, cinci din cele sase familii fac drumuri nenumãrate pe la bãnci si societãtile de asigurare, pentru a-si stabili concret situatia, în ceea ce priveste creditul bancar, precum si eventualele despãgubiri. Cei mai multi dintre ei au rata în jur de 1000 de lei, pe lunã. „Sperãm sã rezolvãm cu bine, mãcar cu creditul, sã ne fie acoperit de asigurare, cã restul, numai Dumnezeu stie cum se va derula. Noi mai avem rate. De exemplu, mi-am luat un frigider, pe care îl am de achitat, în rate lunare, pânã în februarie. La fel si alte bunuri. Ele toate au ars, dar noi mergem cu plata mai departe”, au spus pãgubitii. Ei au avut o întâlnire cu senatorul Nelu Tâtaru, care ar fi dat asigurãri cã va face, la rându-i, demersurile necesare, pentru a fi sustinuti sã depãseascã acest necaz. „Guvernul a reactionat repede si asta este un lucru foarte bun. Demersurile noastre nu se vor opri aici, situatia acestor familii fiind una gravã, trebuie ca sustinerea autoritãtilor, a factorilor de decizie locali si nu numai, sã continue”, a transmis senatorul dr. Nelu Tãtaru. De altfel, municipalitatea le-a promis acestor familii cã, în incinta spitalului husean, în clãdirea veche, vor fi amenajate sase locuinte sociale, care le vor fi date, dar nu mai devreme de luna septembrie a acestui an.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.