spot_img
18.5 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

33 de agenți electorali au murit din cauza căldurii în ultima zi a alegerilor naționale din India

- Advertisement -

Cel puţin 33 de agenţi electorali au murit din cauza căldurii excesive în ultima zi a alegerilor naţionale din India, sâmbătă, în statul Uttar Pradesh (nord), a anunţat un responsabil electoral.

Țara se confruntă cu o succesiune de valuri de căldură excepţionale, cu recorduri de temperatură de peste 52 de grade Celsius. „O compensaţie financiară de 1,5 milioane de rupii (18.000 de dolari) va fi oferită familiilor celor decedaţi”, a anunţat duminică Navdeep Rinwa, directorul general al alegerilor din statul Uttar Pradesh. India se confruntă cu o vară extrem de fierbinte, iar într-o zonă din capitala New Delhi s-a înregistrat săptămâna aceasta temperatura record de 52,9 grade Celsius, valoare care ar putea fi revizuită însă după ce departamentul meteo va verifica senzorii de la staţia care a făcut înregistrarea. Miliarde de persoane din Asia, inclusiv în ţara vecină Pakistan, s-au confruntat cu temperaturi caniculare – o tendinţă care, potrivit unor oameni de ştiinţă, s-a agravat din cauza schimbărilor climatice.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/33-de-agenti-electorali-au-murit-din-cauza-caldurii-in-ultima-zi-a-alegerilor-nationale-din-india-2811849

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.