spot_img
28.9 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

36 de tone de cocaină confiscate la Anvers în primele şase luni ale acestui an

- Advertisement -

Vameşii belgieni au anunţat miercuri că au confiscat în primele şase luni ale anului 2022 circa 35,8 tone de cocaină în portul Anvers (nord-vest), prima cale de intrare a acestui drog pe piaţa europeană- o cifră la nivelul celei din 2020, departe totuşi de recordul din anul trecut, potrivit AFP.

Pe ansamblul anului 2021, autorităţile belgiene confiscaseră 89,5 tone de cocaină la Anvers, o creştere cu 36% în raport cu 2020 şi un nou record. Această cantitate, care se dublase în ultimii cinci ani, fusese estimată la o valoare de piaţă de 12,76 miliarde de euro.

Capturile record din 2021 se explicau prin vasta operaţiune efectuată în urma interceptărilor de schimburi de mesaje pe Sky ECC, sistem de telefonie foarte utilizat în traficul de cocaină între America de Sud şi Europa, care dusese la o serie de noi investigaţii în Belgia, soldate cu peste 550 de arestări.

În plus, prin colaborarea cu Organizaţia Mondială a Vămilor (OMD) şi ţări partenere din America de Sud şi Centrală, 28 de tone de cocaină cu destinaţia Belgia au fost de asemenea interceptate în porturile de origine în cursul primului semestru, a indicat miercuri Ministerul belgian al Finanţelor într-un comunicat.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/36-de-tone-de-cocaina-confiscate-la-anvers-in-primele-sase-luni-ale-acestui-an-2051289

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.