40% din ordinele de protecție sunt încălcate. În fiecare oră, o femeie sună la 112 pentru a-și reclama partenerul violent

Pandemia adâncește fenomenul violenței domestice. În medie, în fiecare oră o femeie sună la 112. Sunt extrem de multe cele care nu o fac. În lipsa adăposturilor și a unui sistem de protecție eficient, multe victime preferă să îndure, în tăcere. 

O femeie din Deva a obținut un ordin de protecție care trebuia să îl țină pe partenerul agresiv departe. Lucru care nu doar că nu s-a întâmplat, dar fostul iubit a căutat-o și a omorât-o în propriul ei apartament. Este una dintre cele 51 de femei care în ultimul an au fost victime ale violenței domestice, un fenomen greu de oprit.

Statisticile Poliției Române arată că 40% dintre ordinele de protecție sunt încălcate. Concret, din cele peste 800 de femei care au cerut ajutor poliției în luna martie, aproape jumătate au fost din nou căutate de agresori care au vrut să se răzbune.

În multe dintre situații femeile sunt omorâte înainte să apuce să ceară din nou ajutorul.

Simona Voicescu, președintele asociației “Necuvinte”: “Polițiștii de la Ordine Publică sună persoană vătămată din când în când și o întreabă dacă situația e ok. Unii sună, alții nu sună. Nu este un sistem de monitorizare eficient în mod evident și vedem asta în fiecare zi în presă: femei care sunt agresate pe stradă, acasă cu ordine de protecție valabile”. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/40-din-ordinele-de-protectie-sunt-incalcate-in-fiecare-ora-o-femeie-suna-la-112-pentru-a-si-reclama-partenerii-violenti-1509845
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ