spot_imgspot_img
spot_img
9.5 C
Vaslui
03-dec.-2023

400 de vasluieni cer redeschiderea London Pub

- Advertisement -

Tinerii vasluieni se mobileazã si se pregãtesc de proteste

MOBILIZARE…Numãrul vasluienilor care au semnat petitia online pentru redeschiderea London Pub a ajuns ieri la 400. Prin acest demers online, tinerii sperã sã atragã atentia autoritãtilor locale asupra unui aspect: în Vaslui, dacã esti tânãr, nu ai unde sã te distrezi. “ Cei care conduc orasul trebuie sã înteleagã cã nu poti oferi populatiei orasului doar spectacole folclorice si târguri cu produse agricole”, a fost una dintre nemultumirile exprimate. În dezbaterea de pe internet au intervenit si adolescentii din Bârlad, care deplâng soarta tinerilor vasluieni. Initiatorii petitiei spun cã dacã autoritãtile locale nu vor arãta mai multã întelegere fatã de cerintele lor, nemultumirile se vor muta în stradã. “ Avem în plan organizarea unui protest de amploare în fata Primariei Vaslui, în care vom invita atât tineretul din oras, cât si pe proprietarii de cluburi pentru a-si exprima nemultumirile. Ceea ce s-a întâmplat cu London Pub a fost picãtura care a umplut paharul”, a spus unul dintre organizatorii protestului.

Numãrul vasluienilor nemultumiti de închiderea London Pub creste de la o zi la alta. Desi a fost initiatã în urmã cu doar douã zile, petitia “Distractie în Vaslui” a adunat deja 400 de semnãturi. Cei care au pus în aplicare aceastã metodã de protest spun cã sunt suficiente pentru ca Primãria si Consiliul Local Vaslui sã-si mute atentia si pe problemele cu care ei se confruntã si anume lipsa locurilor de distractie în municipiul Vaslui. “În ritmul în care s-a semnat pânã acum, la sfârsitul sãptãmânii atingem 1000 de semnãturi. Tinerii sunt revoltati pentru cã, pe zi ce trece, locurile de distractie dispar. Aveam trei-patru cluburi unde ne mai distram si noi în weekend, acum au început sã le închidã si pe astea”, ne-a declarat Florin, unul dintre vasluienii nemultumiti.

“Strand nu, cinematografe nu, teatre nu, cluburi nu. Lumea nu se distreazã numai cu ansambluri folclorice”

Tinerii acuzã atât Primãria, cât si Consiliul Local cã nu acordã foarte mare interes preocupãrilor lor. “Grãitor pentru modul în care suntem tratati de cãtre autoritãtile locale este parcul de distractii de la Movas. Au încercat cei de la Primãrie sã amenajeze un loc pentru pasionatii de skateboard si role, au montat piste, trambuline. S-au fãcut investitii, însã fãrã cap, pentru cã nimeni nu a pus piciorul acolo. Viziunea autoritãtilor locale în ceea ce priveste tineretul lipseste cu desãvârsire. Cinematografe nu avem, trebuie sã mergem la Iasi sã vedem un film, teatre, nici atât. Ba mai mult, am vãzut cã în vara asta am rãmas si fãrã strand. Au mai fost douã închise, dar pentru cã erau santiere. La Vaslui nu s-a vrut si punct. Tineretul orasului se refugiazã în baruri, discoteci si cluburi pentru cã nu au alternative. Mai sunt câtiva care aleg sã-si petreacã noptile în Secu (n.r. parcul din fata Politiei Judetene Vaslui). Dar nici acolo nu scapi de amendã pentru cã, potrivit legii, dupã ora 22:00 orasul trebuie sã doarmã. Cei din conducerea orasului trebuie sã înteleagã cã tineretul nu se poate distra doar cu ansambluri folclorice”, ne-a declarat Marius, unul dintre semnatarii petitiei “Distractie în Vaslui”.

Bârlãdenii deplâng soarta tinerilor din Vaslui

Spre deosebire de Vaslui, la Bârlad, tinerii au mai multã libertate la distractie si mult mai multe locuri unde o pot face. Adrian, unul dintre acestia, a scris pe site-ul petitiei: “Nu vreau sã par rãutãcios, dar Vasluiul este mort din punct de vedere al distractiei. Eu sunt din Bârlad si pot spune cã pe acest plan e mult mai bine. Ce vreau sã punctez este cã am fost în 3 locatii din Vaslui, iar London Pub a fost cel mai select si lumea chiar se distra.Multã baftã”, i-a urat bârlãdeanul lui Ionut Gâlea, cel care s-a ales cu Pub-ul închis. Simone din Sibiu îl sfãtuieste pe cel care are luat în chirie localul sã meargã în instantã cu Primãria, pentru cã va avea câstig de cauzã. “Bunã, eu sunt din Sibiu si am avut aceeasi problema. Din cauza unui vecin sãrit de pe fix….locatia mea a fost închisã ..vã recomand sã îi dati în judecatã si sã mergeti pânã în pânzele albe ..problema se va rezolva si o sã primiti multe daune…multã bafta…iar cei care latrã împotriva voastrã e concurenta ori cei care sunt în slujba primarului. Mult Succes!”, a scris tânãrul din Sibiu. Initiatorii petitiei au spus cã dacã autoritãtile locale nu vor tine cont de demersul lor online, se va ajunge si la proteste în fata Primãriei. “Avem în plan organizarea unui protest de amploare în fata Primãriei Vaslui, în care vom invita atât tinerii din oras, cât si pe proprietarii de cluburi. Este momentul sã ne unim, sã spunem exact ce ne doare. În loc sã ne închidã si putinele cluburi pe care le mai avem, Primãria ar trebui sã încerce sã vorbeascã cu cei tineri, sã constate cã în orasul ãsta chiar nu ai ce face în weekend-uri. Gãsiti solutii pentru noi, domnilor din conducerea orasului, nu puneti lacãte pe usi !”, ne-a declarat un semnatar al petitiei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.