50 de containere pline cu deșeuri din Germania, descoperite în Portul Agigea: „Sunt doar gunoaie nereciclabile”

Deșeurile au fost descoperite azi la un control comun Garda de Mediu Constanța – Poliția de Frontieră, iar imaginile de la control au intrat în posesia Libertatea. Șefa Gărzii de Mediu Constanța, Steluța Popescu, a confirmat controlul și spune că probabil se va face plângere penală.

Oamenii legii din Constanța au descoperit astăzi, în Portul Agigea, județul Constanța, nu mai puțin de 50 de containere pline de gunoaie ce urmau să fie descărcate în România. Acestea provin din Germania, spun sursele consultate de Libertatea, confirmate de reprezentanții Gărzii de Mediu. Compania care a organizat transportul de deșeuri este din Belgia, dar până în acest moment, autoritățile nu au comunicat și cine era destinatarul din România al gunoaielor Conform șefei Gărzii de Mediu Constanța, comisar Steluța Popescu, este vorba de o tocătură de echipamente electrice și electronice, care nu poate fi valorificată (reciclată, n.red.) . „Se permite transferul deșeurilor, dar doar pentru valorificare. Ce era în containere nu se putea valorifica. Urmau să fie gunoaie, după cum arătau. Nu e nimic reciclabil”, a spus aceasta. Urmează plângere penală și returnarea lor în Germania Șefa Gărzii de Mediu spune că a primit o primă notificare de la Vama Agigea acum mai puțin de o lună, pe 24 martie, când s-au descoperit 5 astfel de containere și s-a luat decizia returnării lor în țara de origine, Germania. Totuși, oamenii legii au avut suspiciuni după ce cei de la Vamă i-au notificat de alte 5 containere asemănătoare, iar alte voci vorbeau chiar de 20 containere. Astfel, a urmat un control care a avut loc azi și au fost descoperite grămezile de gunoaie tocate și ascunse în containere. La solicitarea Gărzii de Mediu a venit și Poliția de Frontieră.
Citeşte întreaga ştire: EXCLUSIV FOTO | 50 de containere pline cu deșeuri din Germania, descoperite în Portul Agigea: „Sunt doar gunoaie nereciclabile”

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ