50 de familii nevoiase din Vaslui vor primi „Cutia cu Bucurie”, în prag de Crãciun

AJUTOR…. „Cutia cu Bucurie” contine alimente de bazã greu perisabile si va ajunge în curând la 50 de familii în dificultate din judetul Vaslui, ca un dar binevenit de Crãciun. Gestul de ajutor si solidaritate face parte din noua campanie realizatã de Crucea Rosie Românã si Carrefour România, parteneri pentru fapte bune de peste 10 ani. Campania este sprijinitã si de cãtre Green PC Ambalaje.

„Cutia cu Bucurie” contine alimente ce asigurã necesarul de bazã pentru o familie cu trei membri,pentru douã sãptãmâni. Lista de alimente include: fãinã, mãlai, ulei, orez, bulion, gris, paste fãinoase, conserve de carne, supã la plic, lapte UHT, biscuiti, conserve de fructe etc. În total, 1300 de familii din 26 de judete ale tãrii (Alba, Arad, Bacãu, Bihor, Bistrita, Brãila, Buzãu, Cluj, Covasna, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomita, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Olt, Sãlaj, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vaslui si Vrancea) vor primi „Cutia cu Bucurie”, din partea voluntarilor Crucii Rosii Române, care vor ajunge pânã la usa fiecãruia.

„Familiile din comunitãtile vulnerabile, si asa greu încercate de lipsuri materiale, trec în aceastã perioadã de pandemie prin cele mai dificile momente. Aceste familii se luptã tot mai mult cu sãrãcia, iar asigurarea hranei zilnice a devenit cea mai mare provocare pentru ei. Am primit cu bucurie initiativa partenerului nostru traditional, Carrefour România, de a le veni în ajutor cu pachete generoase cu alimente de bazã. Suntem onorati sã avem alãturi de noi parteneri generosi si implicati în problemele comunitãtii”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Românã.

„Continuãm sã fim ghidati de puterea solidaritãtii în fata greutãtilor”

„În calitatea noastrã de furnizori de bunuri esentiale, ne dorim sã facem accesibile alimentele cât mai multor oameni. A putea oferi hranã pentru a ajuta aceste familii aflate în dificultate, înseamnã a-i ajuta sã se simtã mai putin vulnerabili si a le satisface o nevoie de bazã, ambele, aspecte atât de importante pentru o viatã normalã. De multi ani deja, ne alãturãm eforturilor Crucii Rosii si continuãm sã fim ghidati de puterea solidaritãtii în fata greutãtilor. De aceastã datã, punem umãrul împreunã, pentru ca cele 1300 de familii beneficiare ale Cutiei cu Bucurie sã depãseascã situatia dificilã în care se aflã si sã le dãm încredere sã meargã înainte”, a declarat Anca Damour, membru în Comitetul Executiv al Carrefour România, în cadrul unui comunicat de presã, transmis de Crucea Rosie, care a anuntat cã va acorda în perioada urmãtoare o atentie sporitã familiilor nevoiase si va cãuta în continuare solutii pentru a veni în sprijinul cât mai multor familii afectate economic de pandemia COVID-19. Trebuie spus cã Societatea Nationalã de Cruce Rosie din România este o organizatie umanitarã membrã a Miscãrii Internationale de Cruce Rosie si Semilunã Rosie, auxiliarã autoritãtii publice si abilitatã prin lege sã asigure asistentã umanitarã în caz de dezastre si sã vinã în sprijinul persoanelor vulnerabile.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ