53 de localitãti vasluiene, incluse în Lista-sintezã de investitii “Drumuri de interes local si drumuri de interes judetean”

PROIECTE… Mai multe drumuri din judetul Vaslui au fost incluse în Lista-sintezã a obiectivelor de investitii din cadrul subprogramului “Drumuri de interes local si drumuri de interes judetean”, derulat de Compania Nationalã de Investitii. Este vorba despre drumuri din 53 de localitãti vasluiene, printre care si Bârlad, Husi, Murgeni, Codãesti, Vetrisoaia si Fãlciu. Codãestiul, spre exemplu, are douã obiective de investitii incluse: proiectele “Modernizare prin asfaltare strãzi secundare în satul Pribesti” si “Modernizare prin asfaltare strãzi si drumuri sãtesti în comuna Codãesti”.

Lista obiectivelor de investitii, din cadrul subprogramului “Drumuri de interes local si drumuri de interes judetean”, cuprinde, în total, 1.204 obiective pentru care se vor realiza, în principal, lucrãri de: reabilitare si modernizare drumuri; realizare si amenajare de trotuare, santuri betonate si poduri; amenajare de intrãri în curti; asfaltare strãzi; amenajare de alei si pasarele pietonale; reparatii sectoare de drum comunal. Localitãtile vasluiene incluse în aceastã listã sunt: Arsura, Bãlteni, Bârlad, Berezeni, Blãgesti. Bogdana, Botesti, Bunesti-Averesti, Codãesti, Costesti, Cozmesti, Cretesti, Dãnesti, Deleni, Delesti, Dimitrie Cantemir, Dodesti, Dragomiresti, Duda-Epureni, Epureni, Fãlciu, Feresti, Fruntiseni, Gãgesti, Gârceni, Hoceni, Husi, Ibãnesti, Laza, Lunca Banului, Miclesti, Muntenii de Jos, Muntenii de Sus, Murgeni, Oltenesti, Perieni, Pochidia, Pogana, Poienesti, Pungesti, Rafaila, Rebricea, Rosiesti, Solesti, Stãnilesti, Tanacu, Tãcuta, Tãtãrãni, Tutova, Vetrisoaia, Voinesti, Vutcani, Zãpodeni.

Urmãtoarea etapã este cea de aprobare a indicatorilor tehnico-economici în sedintã de Guvern. “Investitiile pe care le face Guvernul României tin cont în permanentã de nevoile oamenilor si de dreptul acestora de a beneficia de conditii decente de viatã, iar drumurile sigure si trainice sunt doar o parte din infrastructura de care au nevoie cetãtenii României. Acesta este si criteriul care a stat la baza includerii celor peste 1.200 de obiective în lista-sintezã a drumurilor care vor fi modernizate de MLPDA, prin Compania Nationalã de Investitii”, a precizat ministrul lucrãrilor publice, Ion Stefan. Finantarea acestor obiective se va realiza în conformitate cu prevederile OG 25/2001, cu modificãrile si completãrile ulterioare.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ