spot_imgspot_img
14.2 C
Vaslui
04-mai-2024

Primarul Boros si senatorul Bîca au luat-o pe calea lui Arcãleanu: scandal, amenintãri si multã, multã dezinformare I FOTO I FACSIMIL

- Advertisement -

ACUZATII SI AMENINTÃRI…La Bârlad, dupã ce Comisia de Organizare a Congresului PNL (COCON) a însãrcinat Biroul Politic Judetean al PNL Vaslui sã organizeze alegerile si, mai ales, dupã fixarea acestora pe data de 22.06.2018, ora 18.00, senatorul Bîca si primarul Boros au tinut o conferintã de presã în care s-au luptat cu personaje imaginare care vor rãul organizatiei PNL Bârlad, cum ar fi fostul ministru Nelu Tãtaru, Daniel Onofrei, Daniel Buzamãt etc. „Vor sã decapiteze cea mai tare organizatie PNL din judet, care a adus 10.000 de voturi în campania electoralã”, au strigat ei, uitând cã în alegerile locale de anul trecut, asa cum remarca si Boros pe 16.06.2021, când a citit raportul, PNL Bârlad nu a mai luat acelasi numãr de consilieri ca în anul 2016, consemnând, evident, un scor mai slab. Mergând pe placa deja fixatã de Arcãleanu, cotidianul Vremea Nouã, unul dintre cei mai mari sustinãtori ai primarului Boros în cei cinci ani de mandat, a devenit imediat indezirabil, fiindcã a îndrãznit sã consemneze cã peste 90 de liberali cu drept de vot au fost opriti sã participe la alegerile presedintelui. Bineînteles cã documentele prezentate de Vremea Nouã de la COCON, chiar si cel semnat olograf, sunt considerate a fi fake, adoptând teoria lui Arcãleanu prin care Vremea Nouã este un ziar de „fake news”. Nu întelegem de unde vine teama lui Dumitru Boros cã ar putea pierde aceste alegeri dacã la vot vor veni cei 205 membri cotizanti, fiindcã, cum s-a vãzut si la Vaslui, deputatul în functie Tudor Polak a fost votat de 112 persoane din 211 cât au fost la vot. La Bârlad, clar Dumitru Boros are prima sansã, chiar dacã prin actiunea de pe 16.06.2021 si-a ostilizat peste 90 de membri. Dar, prin forta discursului, prin aducerea în prim plan a unui PNL unit în fata lui Solomon si a lui Daniel Olteanu, cu sigurantã Dumitru Boros ar capitaliza chiar si simpatia oamenilor pe care acesta îi crede ca fiind de partea lui Georgicã Vulpe. Teza unui PNL unit în fata dusmanului PSD-ALDE, l-ar putea convinge chiar si pe fostul consilier PNL, acum candidat. Un alt scandal care stirbeste autoritatea lui Boros este si episodul regretabil prin care douã profesoare, membre vechi de la PNL, Andreea Scânteie si Gabriela Munteanu, au fost date afarã cu scandal din sediul partidului, pentru cã au îndrãznit sã cearã ce datorii vechi mai au de achitat pentru a putea merge marti la vot.

Deși „eroul zilei” Dumitru Boros, primar  si presedintele PNL Bârlad (încã) se luptã sã convingã bârlãdenii cã reuniunea din 16 iunie, în care a fost ales cu 88 de voturi în funcția de presedinte pentru urmãtorii patru ani, nu este nulã, Comisia de Organizare a Congresului (COCON) PNL si Comisia de Coordonare Judeteanã a PNL a alegerilor îsi continuã treaba. Pe 18 iunie s-a emis Decizia nr. 3, care precizeazã urmãtoarele: „Comisia de Coordonare Judeteanã a alegerilor, constituitã în baza Deciziei BPJ Vaslui nr. 11 din 05.06.2021, având în vedere: contestațiile formulate de mai mulți membri ai PNL Bârlad, adresa COCON, prin care se solicitã invalidarea alegerilor Consiliului de Coordonare Local (CCL) Bârlad si Referatul secretarului general ( n.r. Daniel Onofrei, care nu a semnat procesul verbal al reuniunii din 16 iunie) au decis: Se invalideazã alegerile desfãsurate la sedinta CCL Bârlad în data de 16.06.2021; Se va convoca o nouã sedintã CCL de alegeri în ziua de 22.06.2021, ora 18.00, la Casa de Culturã a Sindicatelor Bârlad”, se mentioneazã în decizia trimisã si la Organizatia PNL Bârlad. De asemenea, un lucru care a stârnit furia factiunii Boros – Bîca, este trecutã si lista completã a celor 205  membri ai PNL Bârlad, care în urma analizãrii „Registrului national al membrilor Partidului National Liberal, la data de 31.12.2020, precum si a centralizatorului cu plata cotizatiilor (plãtite cu chitantierul, prin mijloace de platã electronice sau prin transfer bancar) a constatat cã un numãr de 205 membri, mentionati în tabelul atasat, îndeplinesc conditiile cumulative precizate în Decizia nr. 04 din 08 iunie 2021”, se mentioneazã în actul decizional al Comisiei de Organizare a alegerilor al PNL Vaslui. .

Conferintã cu nervii întinsi la maxim si amenintãri! 

Primarul Dumitru Boros si senatorul Iulian Bîca au convocat de urgentã o conferintã de presã, luând modelul lui Marius Arcãleanu (fãrã a trimite invitatie si ziarului Vremea Nouã), ziar care a semnalat cã la alegerile de la Bârlad peste 90 de membri cotizanti nu au fost primiti sã voteze si au publicat si deciziile COCON, organism creat special pentru a arbitra alegerile. Normal cã aceste demersuri nu au fost pe placul nici al primarului Boros, nici al senatorului Bîca. Jurnalistii cotidianului nostru au trecut peste puseurile partinice si usor dictatoriale ale acestora si au mers la sediul PNL sã consemneze supãrarea factiunii conservatoare de la Bârlad. Desi, voalat, ni s-a transmis cã ne vom alege cu plângeri penale, alãturi de „rãzvrãtitii” din PNL Bârlad, pentru o corectã informare a membrilor PNL din Bârlad ne-am asumat prezenta. Cei doi, rând pe rând, în cadrul conferintei, au încercat sã convingã presa si sã arate cât de corecti sunt în partid, iar reuniunea pe care au organizat-o în 16 iunie 2021 nu este lovitã de nulitate, ci chiar a fost vointa celor 600 de membri cât sunt înscrisi în baza de date ca fiind de la PNL Bârlad, din care au fost prezenti atunci 114, iar de votat au votat doar 90.

„În mediul on-line de presã, au apãrut tot felul de informatii false. Se observã un asalt împotriva Organizatiei PNL Bârlad. Eu am vorbit personal cu domnul Teodor Stolojan, care mi-a spus cã el n-a emis asa ceva, documentul ar fi trebuit sã aibã mãcar semnãturã. Nu-si asumã nimeni din PNL la nivel judetean, asaltul PNL Vaslui asupra celei mai puternice organizatii din judet! Asa procedeazã actuala conducere PNL Vaslui cu Bârladul. Nu am vãzut niciodatã asa ceva!  Sã trimiti hârtii nesemnate si sã pretinzi sã fie luate drept documente juridice, fãrã sã si le asume cineva”, a spus primarul Dumitru Boros. „Sunt lucruri care au trecut nivelul penalului, asta este clar”, a spus si senatorul Iulian Bîca. Au încercat amândoi sã justifice de ce alegerile din 16 iunie sunt legale, din punctul lor de vedere, când din lista celor 205 membri cu cotizatiile în regulã, au fost date afarã 100 de persoane, care se stia cã nu-l mai sustin pe Dumitru Boros la presedintia PNL si astfel, au rãmas 105, din care 88 au votat cu Dumitru Boros. Acesta n-a suportat concurenta profesorului Georgicã Florian Vulpe, pentru sefia PNL, pe motiv cã si-a dat demisia din partid si din CLM Bârlad, din luna decembrie! Georgicã Vulpe a revenit asupra deciziei de demisie, revenind în PNL si solicitând sã candideze la functia de presedinte al PNL Bârlad. Numai cã, primarul Boros a uitat  cã si el a fost demisionar din PNL în 2014, când a pãrãsit partidul, rãmânând consilier independent, revenind apoi la începutul anului 2016, fiind propus de Dan Marian, co-presedintele PNL de atunci, drept candidat la functia de primar al Bârladului. „Da, dar eu am avut adeziune, domnul Vulpe nu are adeziune la PNL, partid la care a renuntat!”, a spus primarul Boros în conferintã, când a fost întrebat. „Este clar cã Bârladul îi stã în gât actualului presedinte al PNL Vaslui si vrea cu tot dinadinsul sã distrugã ceea ce s-a realizat la Bârlad, în loc sã ne ajute. Este dispus sã facã orice ca sã câstige conducerea unei  organizatii în care din ce în ce mai multi nu mai cred. Sperãm sã nu rãmânã asa lucrurile, pentru cã noi am depus o sesizare la Comisia de Arbitraj centralã, unde am adus la cunostintã toate problemele cu care ne confruntãm”, a spus si senatorul Iulian Bîca destul de amenintãtor.

„Agitatorii” de serviciu: Buzamãt si Onofrei! 

Primarul Boros si senatorul Bîca au pus „tunurile” pe „agitatorii de serviciu”, cum i-au numit pe Daniel Buzamãt  si pe Daniel Onofrei (subprefectul judetului Vaslui) si care, spun ei, i-au admis în partid când au venit de la PDL sau PMP, desi „stiam cã sunt altfel, cã gândesc altfel”, a spus senatorul Bîca. Cât despre Daniel Buzamãt, primarul l-a acuzat si de prejudiciu de imagine adus Organizatiei PNL Bârlad, când si-a pus fiicele pe lista cu terenuri pentru case. Numai cã primarul Boros a uitat sã „rãzvrãteascã” atunci, adicã acum doi ani, si s-a rãzvrãtit abia acum, când liberalul Buzamãt a cerut un audit la PNL Bârlad. „Interesul poartã fesul” este un bun proverb românesc, care se potriveste de minune în acest context. Daniel Onofrei, subprefectul judetului Vaslui si secretarul general al PNL Vaslui, care nu a semnat pe 16 iunie procesul verbal al alegerilor considerate „legale” de factiunea Boros – Bîca, a „îngrosat” si el rândurile „agitatorilor”, dupã cum a afirmat senatorul Bîca. Subprefectul Daniel Onofrei a declarat pentru cotidianul nostru cã, organele  de conducere ale PNL  Vaslui cer sã fie puse în aplicare deciziile luate de conducerea partidului, atât la nivel judetean cât si la nivel central. Adicã declararea nulitãtii adunãrii din 16  iunie si convocarea unei sedinte de alegeri pe 22 iunie.

Onofrei: „PNL Bârlad nu are personalitate juridicã, nu trebuie sã dea chitante în nume propriu!”

„Eu pot doar sã vã spun atât: prin adresa trimisã de Comisia de Coordonare Judeteanã a Alegerilor, li se pune în vedere celor de la Organizatia PNL Bârlad sã  respecte si sã punã în aplicare deciziile luate de conducerea centralã a PNL si de conducerea judeteanã a PNL. Atât si nimic mai mult. Li se cere sã conteste dacã sunt nemultumiti, dar pânã la rezolvarea contestatiei trebuie sã respecte deciziile luate de organele de conducere superioare. Pe scurt, ce s-a întâmplat pe 16 iunie, nu a fost corect. Dumnealor au tãiat din lista cu cei 205 membri care sunt cu cotizatia la zi, din PNL Bârlad, 100 de persoane si au lãsat 105, care stiau sigur sau  credeau cã nu vor vota cu ei. Celorlalti li s-a interzis dreptul la alegeri. Sunt decizii ale Comisiei de Organizare a Concresului (COCON – n.r.), care spune cã orice membru îsi poate achita cotizatia la zi, atât la sediul Organizatiei Judetene, cât si  în contul Organizatiei Judetene. Nu înteleg de ce nu pricepe toatã lumea si nu vrea sã aplice, cã o organizatie localã ca PNL Bârlad nu are personalitate juridicã, deci nu poate încasa! Ce fac ei este total împotriva legii, nu pot emite în nume propriu, ci doar în numele organizatiei judetene! Si asa, cel care candideazã la functia de trezorier al PNL Bârlad, a depus deja o solicitare de a se desfãsura la PNL Bârlad un audit extern! Regulile sunt reguli, trebuie respectate de toti”, a spus subprefectul judetului Vaslui, Daniel Onofrei.

Profesoare, membre PNL, date afarã din sediu înainte de conferinta de presã si jignite de cãtre primar si consilierul Luca! 

CIRC…Astãzi dimineatã, douã membre PNL, profesoarele Andreea Scâteie si Gabriela Munteanu, de la Liceul Tehnologic „Petru Rares” din Bârlad, s-au dus la sediu ca sã-si plãteascã asa zisele datorii la cotizatii, ca sã poatã participa la sedinta de alegeri de marti, 22 iunie. Când au ajuns la sediul PNL, au fost luate pe sus de primarul Dumitru Boros si consilierui local Liviu Luca, care, dupã cum afirmã cele douã profesoare, pur si simplu le-au poftit afarã cu scandal! «M-am dus cu colega mea, Gabi Munteanu, sã ne plãtim cotizatiile, sã se uite în hârtii sã-mi spunã câti bani mai am de dat. Si au sãrit primarul Boros si consilierul Luca la noi, acesta din urmã aproape sã sarã la mine si la bãtaie. Au început sã tipe la noi: „Cine v-a trimis, cine sunteti si ce cãutati aici?”. Eu am fost  la PNL mereu, sunt profesor la „Petru Rares”, am fost la multe activitãti cu PNL, dar acum iaca nu mã mai cunoaste. La colega mea a tipat si mai tare primarul: „Cine-i asta?”», a spus Andreea Scânteie. La rândul ei, profesoara Gabriela Munteanu ne-a precizat la fel de revoltatã: „Eu mi-am plãtit cotizatia de 18 lei, pe 6 luni ca data trecutã, dar am înteles cã aveam din urmã niste restante de care nu stiu, asa cã m-am dus astãzi sã le plãtesc. Ei mi-au spus pe 16 iunie la Casa de Culturã, cã am restantã 123 de lei. Au zis cã nu aveau telefonul meu ca sã îmi transmitã. Eu zic cã-l aveau totusi! În campanie cum mã anuntau sã merg cu Boros? M-au acuzat cã sunt în aripa lui Plesu, care nici nu mai este la PNL, cã sunt din aripa lui Vulpe,  care îmi este coleg la scoalã, cã sunt în aripa cu PSD, cã sunt trimisã de Buzamãt! Mi-au zis cã nu am ce cãuta acolo pentru cã nici nu vor sã mã vadã, nu mã cunosc! Si m-au dat afarã din sediu, desi m-am dus sã le plãtesc cotizatia”, a spus profesoara Gabriela Munteanu.

Convocator alegeri PNL Barlad

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

16 COMENTARII

  1. Luci ți-am spus ca ei apa la sandale 😂ce zice instanta de cazul Dobrovolschi?poate ne spui și noua 😂P. S vezi ca se anunță ploi poate îți cumperi cizmel🤫mai lasă carnea de porc la ceaun ca îți pica în combinație cu dosarele din instanta 🤫

  2. Nimic nu scuză obstrucționarea membrilor de partid, care au cotizația plătită la zi de a vota, indiferent de opțiunile acestora. Doar dacă ești primitiv in mentalitate negi valabilitatea platii online. Comportamentul acesta abuziv și dictatorial da de gândit, că nu e partidul lui mă-sa de acasă.

  3. 2004-2012 A FOST RENUMITUL CUPLU SOLOMON-TITI CONSTANTINESCU ACUM VIN ALTII MAI COMICI BOUROS-BICA[VEDETI CA NUMELE SPUNE MULTE] SI SIGUR VETI FACE BICA AMINDOI CA V-ATI FACUT DE RISUL LUMII.

  4. Luci sper sa ei tu calea lu” Dragnea se cam strânge lațu”in jurul tău stai sa apară și dosarele de la Huși știi tu despre ce e vorba, vom afla și cu și-a pus Tătaru neamurile în funcții…. Și cum ai fost numit tu la Antibiotice Iași, și cam ce bani ai încasat tu de la PNL în campanie cand il mângâiați pe Arcaleanu pe spate. P s azi sa stai în casa se anunță ploi și ai sa ei apa la sandale 🤫

  5. Buzamat,un excroc,un manipulator,o zdreanta de om.De cand a intrat in politica,asta a facut…a tradat!E VINA TA PRIMARE…l-ai tinut in preajma ta,a lins clantele la usa primariei zilnic,l-ai scos din foame,l-ai pus si la gradinita si la Raiser,iar acum…te loveste .P.S.Cum si-a pus fetele pe lista de terenuri(si nu ai spus nimic)asa si acum,pe lista cu cei ce au platit online sunt cativa(mai pe la sfarsit care sunt rude si prieteni ai milogului.

  6. Citisem pe site-ul lui Tanasucă cât de legale au fost alegerile de la Bârlad și ca nu se vor mai repeta! Iată ca a dat-o de gard. Cum o fi domnule Arcaleanu, domnule Boroș, ca tonomatul de presă al lui Buzatu sa va sprijine acum, cu toate ca în campania electorala va făcut albie de porci pe amândoi? O fi interesat Buzatu ca cineva anume sa câștige alegerile în PNL de își pune „cățelul” sa scrie articole elogioase la adresa lui Arcaleanu și Boroș?

  7. Eu sunt curios de un singur lucru acest onoferi „hârtia igienica” a domnului Tătaru mai are curaj sa încaseze salariul de la prefectura? Nu de alta dar el e toată ziua cu mașina prefecturii prin comune sa facă alegeri… Județul e sub ape iar lui îi arde de alegeri, Domnule Onofrei poate mergi acasă și începi sa îți conduci camionul ala care sta pe dreapta de ceva vreme, P. S cum merge proiectul ala cu fonduri europene 🤫

    • Adevărul e ca alegerile interne la PNL Bârlad influențează foarte mult Consiliul de Administrație de la Antibiotice Iasi! Stau aia cu sufletul la gură să vadă cine iese președinte! De unde tot răsăriți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.