spot_imgspot_img
7.6 C
Vaslui
18-apr.-2024

60 de zile de muncă neremunerată şi interzicerea practicării meseriei timp de trei ani, pentru o mită de 40 de lei

- Advertisement -

Unul dintre naşii de tren din Suceava judecaţi la Braşov în dosarul privind infracţiuni de luare de mită şi-a aflat pedeapsa, ieri, la Tribunalul Braşov, prima instanţă care a judecat acest caz.
Constantin Ciubotaru, conductor de tren, a fost primul inculpat din Suceava trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, în toamna anului trecut, şi a fost condamnat la 2 ani şi 11 luni de închisoare, pedeapsa fiind suspendată sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de trei ani de zile.

Prins în flagrant delict de patru ori – mită 40 de lei
Această condamnare a rezultat în urma contopirii pedepselor pentru două infracţiuni: luare de mită şi abuz în serviciu. Inculpatul a fost judecat pentru o mită de doar 40 de lei, probată în cadrul a patru acte materiale (prins în flagrant delict de patru ori de anchetatori). Chiar dacă nu va face nici o zi de închisoare, inculpatul are o serie de obligaţii stricte. Printre acestea şi cea de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile. Sentinţa magistraţilor a stabilit şi interdicţia ca inculpatul să mai poată lucra pe postul de conductor de tren (secundul şefului de tren), postul deţinut la data comiterii faptelor, pe o perioadă de trei ani de zile. Alte obligaţii impuse angajatului CFR sunt: să se prezinte la serviciul de probaţiune în raza căruia domiciliază, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sau să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Sentinţa judecătorilor de la Tribunalul Braşov poate fi atacată cu apel.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.