22.2 C
Vaslui
14-aug.-2022

639 de profesori înscriși la examenul de titularizare. Rezultatele la probele practice, publicate cu întârziere

- Advertisement -
CATEDRE VACANTE… În județul Vaslui, 639 de cadre participă la examenul de titularizare pentru cele 2428 posturi disponibile. Dintre acestea, doar 103 sunt pe perioadă nedeterminată.

ÎNVĂȚĂMÂNT… Profesorii care participă la examenul de titularizare și-au aflat rezultatele la probele practice și/sau inspecțiile la clasă cu o zi întârziere față de calendarul anunțat de Ministerul Educației. Majoritatea candidaților au obținut note între 9 și 10, cea mai mică notă înregistrată fiind 8. În județul Vaslui, 639 participă la examenul de titularizare pentru cele 2428 posturi disponibile. Dintre acestea, doar 103 sunt pe perioadă nedeterminată, celelalte, pe perioadă determinată, de câțiva ani. Proba scrisă se va desfășura pe 13 iulie, urmând ca rezultatele să fie afișate pe 19 iulie. În perioada 2-22 august, vor fi emise și comunicate deciziile de repartizare pe post/catedră.

Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza, adică pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor, adică pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție. După afișarea rezultatelor finale, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui va organiza câteva ședințe de repartizare. Primii care vor fi repartizați pe posturi sunt cei care au obținut note peste 7 atât la proba scrisă, cât și la inspecție în acest an. Ei vor avea întâietate la posturile titularizabile, pe perioadă nedeterminată, ședința urmând a avea loc pe data de 29 iulie. În perioada 23-24 august va avea loc ședința de repartizare a candidaților care au obținut medii între 5 și 7 în sesiunea 2022, precum și a celor care au depus dosare de participare cu rezultate din anii anteriori, pe posturi netitularizabile, pe perioadă determinată.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.